Friday, July 16, 2010

Θερινός μποναμάς έως και 3.200 ευρώ για κάθε βουλευτή και υπάλληλο βουλής...


Θερινό... μποναμά επιφυλάσσουν στους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί ή πρόκειται να κατατεθούν, είτε λόγω των συμβατικών υποχρεώσεων της Ελλάδας από το Μνημόνιο, είτε λόγω της συνήθους νομοθετικής διαδικασίας.

Η σύμπτυξη, μάλιστα, των εργασιών των Θερινών Τμημάτων, εξαιτίας της παράτασης των εργασιών της Ολομέλειας για να ψηφιστεί το ασφαλιστικό του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, έχει ως αποτέλεσμα να επιταχυνθούν στις λίγες ημέρες που απομένουν ως τις διακοπές του Αυγούστου οι διαδικασίες για αρκετά σχέδια νόμου. Με το... αζημίωτο, όμως, για τους βουλευτές, οι οποίοι πλέον της μηνιαίας αποζημίωσής τους έχουν λαμβάνειν «μπόνους» τόσο για τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών όσο και για τις συνεδριάσεις των Θερινών Τμημάτων σε Σώμα (αντί της Ολομέλειας).

Έτσι, όπως είχε συμβεί με το φορολογικό νομοσχέδιο τις ημέρες του Πάσχα και πρόσφατα με το ασφαλιστικό, οι βουλευτές ουσιαστικά κερδίζουν ό,τι έχασαν από τις περικοπές στην αποζημίωσή τους και τα επιδόματα που τη συνοδεύουν. Υπολογίζεται, δηλαδή, ότι θα λάβουν, εν είδει... υπερωριών για τα «θερινά» νομοσχέδια, περίπου 3.200 ευρώ έκαστος, ανάλογα με τις κοινοβουλευτικές επιτροπές στις οποίες συμμετέχει ο καθένας. Τα χρήματα αυτά, μάλιστα, είναι ανεξάρτητα από τη βουλευτική αποζημίωση και τα επιδόματα ή τις παροχές που τη συνοδεύουν (η οποία, πάντως, έχει περικοπεί σημαντικά μετά τις αποφάσεις του προέδρου της Βουλής που συνόδευσαν το πακέτο έκτακτων μέτρων του Μνημονίου).

Wednesday, July 14, 2010

"Δεχόμουν πιέσεις να προσλάβω υπαλλήλους που δεν είχα καν δει!"

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις αποκτά το σκάνδαλο της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και των προσλήψεων, που πραγματοποιούνταν με αμιγώς κομματικά, πελατειακά κριτήρια ή υπό το πρόσταγμα συνδικαλιστών τα τελευταία χρόνια στην ΑΜΕΛ, την εταιρεία λειτουργίας του Μετρό.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Κεφάλαιο» το προηγούμενο Σάββατο στους κόλπους της εταιρείας είχε στηθεί ένας πρωτόγνωρος μηχανισμός προσλήψεων εργαζομένων που δεν υπόκεινταν σε κανένα έλεγχο. Αλλά και δύο μήνες μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, τον περασμένο Δεκέμβριο μετατράπηκαν σε αόριστες 22 συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ως αποτέλεσμα, όπως ήλθε στην επιφάνεια έπειτα από τη σχετική έρευνα, προσελήφθησαν στην εταιρεία υπάλληλοι που δεν εκπλήρωναν ούτε στο ελάχιστο τις υποχρεώσεις τους. Μερικές μόνο από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι εξής:

- Εργαζόμενος, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με την είσπραξη των προστίμων, τα χρήματα όμως, κατέληγαν στις τσέπες του

- Ελεγκτές εισιτηρίων, οι οποίοι σπάνια πραγματοποιούσαν ελέγχους

- Υπάλληλοι που προσελήφθησαν στην εταιρεία και αμείβονταν, χωρίς ούτε οι προϊστάμενοί τους να γνωρίζουν ποια θέση καλύπτουν...

Ομολογία

Το μεγάλο φαγοπότι που λάμβανε χώρα στον οργανισμό τα τελευταία χρόνια, πιστοποιεί ο κ. Δ. Γ. (τα στοιχεία του όπως και οι επίσημες καταγγελίες που πραγματοποίησε βρίσκονται στην διάθεση του Capital.gr), πρώην Αναπληρωτής Διευθυντής Ασφαλείας του Μετρό, ο οποίος εργαζόταν στην ΑΜΕΛ από το 1999 και απομακρύνθηκε τον Ιούνιο του 2009.

Ο ίδιος έχει καταθέσει αγωγή κατά της ΑΜΕΛ και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «αρνήθηκε να λάβει μέρος στην φαύλη διαδικασία με την οποία πραγματοποιούνταν οι προσλήψεις στην εταιρεία».

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο ιστορικό της αγωγής που έχει κατατεθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, «από τα τέλη του έτους 2008 ξεκίνησε μια διαμάχη με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της εναγόμενης εταιρείας κ. Δρακάκη. Ειδικότερα ο Πρόεδρος της, πολλές φορές με έβρισκε αντιμέτωπο κάθε φορά που θεωρούσα ότι παραβιαζόταν ο νόμος, κάθε φορά που θεωρούσα βάσιμα και νόμιμα ότι προέχει η υπηρεσία αυτή καθεαυτή και όχι οι «εξυπηρετήσεις» στις οποίες στόχευε».

«Με πίεζαν να προσλάβω προσωπικό που ποτέ δεν είχα δει»

Και συνεχίζει: «[...] Δεχόμουν πιέσεις εκ μέρους του (σ.σ. κ. Δρακάκη) να προσλάβω κόσμο χωρίς να έχει τηρηθεί έστω κάποια τυπική διαδικασία πρόσληψης, μου θέτανε κριτήρια εντελώς αυθαίρετα, με πιέζανε να εξυπηρετήσω δικές τους υποθέσεις προσωπικές, να υπογράψω φύλλα μισθοδοσίας για υπαλλήλους που δεν είχα καν γνωρίσει και ουδέποτε είχαν προσφέρει εργασία. [...] Πράγματα που δεν έκανα και διαμαρτυρήθηκα γραπτώς και εντόνως. Επιπλέον σε όσα δίκαια αιτήματά μου για θέματα που έχρηζαν άμεση αντιμετώπιση έβρισκα αντίθετη τη διοίκηση, η οποία με απέφευγε συστηματικά».

Πολύ καιρό πριν το επιτελείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρου Ρακιντζή αναλάβει δράση και αποκαλύψει τις «από το παράθυρο» προσλήψεις που πραγματοποιούνταν στην εταιρεία ο κ. Δ. Γ. ανέφερε στην αγωγή του τα εξής περιστατικά:

"Ελάμβαναν χώρα κάποιες προαγωγές χωρίς υπηρεσιακά σημειώματα και χωρίς εισηγήσεις μου στην υπηρεσία μου, με πράξεις του τότε Προέδρου του Δ.Σ. της ΑΜΕΛ κ. Δρακάκη".

Περί τα μέσα του μηνός Ιουλίου του 2008, προήχθη ο υπάλληλος Ι. Γ. στην υπηρεσία μου, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μου, ο οποίος είχε χειροδικήσει εις βάρος συναδέλφου του - γυναίκας, εν ώρα υπηρεσίας και είχε χειροδικήσει και κατά του άμεσου προϊστάμενου του, όταν πήγε να διευθετήσει την κατάσταση. Ο συγκεκριμένος με 18μηνη προϋπηρεσία προήχθη εις βάρος συναδέλφου του με 9ετή προϋπηρεσία και με περισσότερα τυπικά προσόντα».

«Συνδικαλιστές πίεζαν για προσλήψεις»

Αναφερόμενος στην παραπάνω σκανδαλώδη πρόσληψη, ο κ. Δ.Γ. αποκαλύπτει επίσης, ότι: «Όπως όμως μου είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ήταν απαραίτητο να γίνει η προαγωγή για κομματικούς λόγους και λόγω πίεσης συγκεκριμένου συνδικαλιστή. Για το γεγονός αυτό διαμαρτυρήθηκα εγγράφως και κοινοποίησα την διαμαρτυρία μου και σε όλο το προσωπικό της υπηρεσίας μου, για να λάβουν γνώση ότι δεν είχα καμία ανάμειξη στην σκανδαλώδη αυτή προαγωγή, προκαλώντας την μήνιν του Δρακάκη εναντίον μου».

Tuesday, July 13, 2010

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ € ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ! ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ… ΛΙΤΟΤΗΤΑ


Σε μια περίοδο που το ονομαζόμενο “πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης”, αποτελειώνει το «κοινωνικού κράτους» και μειώνει δραματικά τις δαπάνες για την παιδεία, το Υπουργείο Παιδείας μέσω του λεγόμενου ΕΣΠΑ (Δ΄ΚΠΣ) σκορπίζει εκατομμύρια ευρώ για δημοσιότητα, προβολή και μελέτες σαν αυτές που γίνονται χρόνια και καταλήγουν στα ράφια.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ του προγράμματος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει μέσω του ΕΣΠΑ σαράντα τρία εκατομμύρια (43 εκ.) € για την «ενίσχυση της ποιότητας της διαχείρισης» και τη «δημοσιότητα» και την «πληροφόρηση»!

Ορισμένα παραδείγματα:
- 9, 5 εκ. € προβλέπονται για το Σύμβουλο δημοσιότητας!!
- 4 εκ. € για υπηρεσίες δημοσιότητας, προβολής και πληροφόρησης!!
- 12 εκ. € για τις υπηρεσίες συμβούλου υποστήριξης!!
Να και συγκεκριμένα παραδείγματα από προκηρύξεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και που αφορούν προγράμματα του ΕΠΕΔΒΜ, και είναι επιπλέον από τα παραπάνω κονδύλια:
• Επιχειρήθηκε να συνταχθεί το πολυνομοσχέδιο αντί 96.000 €, πράγμα το οποίο ακυρώθηκε, ευτυχώς.
• Πραγματοποιήθηκε μελέτη για τις δυνατότητες αναβάθμισης της διοίκησης της εκπαίδευσης, ενόψει των αλλαγών που θα γίνουν στη Διοίκηση και στην Αυτοδιοίκηση. Για να συνταχθεί, λοιπόν, η μελέτη προβλέπονται 70.000 € για 3 μήνες. Πρόκληση.
• Εκπόνηση μελέτης για ένα ενιαίο πλαίσιο ποιοτικής αναβάθμισης της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, για 90 μέρες 70.000 €. Πρόκληση.
• Για τον σύμβουλο αξιολόγησης προβλέπεται αμοιβή 300.000 €. Εδώ βρίσκεται και μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Αμοιβή 300.000 € για δύο χρόνια ή όποτε τελειώσουν τα λεφτά!! Αυτό είναι σα να λέει κάποιος «πάρε τα λεφτά και φύγε»…. Πρόκληση.
• Σύμβουλος επικοινωνιακής στρατηγικής: 270.000 € για τα πρώτα χρόνια και 180.000 για τα επόμενα. Πρόκληση.
• Τεχνικός σύμβουλος για την υποστήριξη συγχώνευσης των φορέων του Υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή για να συγχωνευτούν, παραδείγματος χάρη, ο ΟΕΠΕΚ, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το ΚΕΕ, πρέπει να έχουμε έναν σύμβουλο ο οποίος σε 90 μέρες θα μας πει πώς θα γίνει και θα πάρει 70.000 €. Πρόκληση.
• Σχέδιο δράσης για την υλοποίηση νέας εθνικής στρατηγικής για τη διά βίου μάθηση. Θα αμειφθεί με 100.000 € για 70 μέρες. Πρόκληση.

Monday, July 12, 2010

Κτηματολόγιο Α.Ε. τα ονόματα των Βουλευτικών διορισμών....


Θέλετε και άλλους κομματικούς διορισμούς; Δείτε στο "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε." πως έβαζαν μέσα από παιδιά βουλευτών μέχρι και αρραβωνιαστικούς των παιδιών τους.... Ντροπή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ


"ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑΣ ΣΟΥΦΛΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ:

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΧΑΗΣ,ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ,ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΑΛΛΑ,ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΙΤΤΑ,ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ,ΜΑΡΙΑ ΛΕΚΚΑ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ,ΙΩΣΗΦ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Ο ΓΙΟΣ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ,ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΑΡΟΥ ΕΞΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥΦΛΙΑ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Ο ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΣΟΥΦΛΙΑ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ,ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ,ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΟΜΙΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΙΑ,ΩΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ(ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΟΥΦΛΙΑ)ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ,ΩΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ,ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ(ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΚΡΑΤΙΑ)ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

πηγή troktiko.blogspot.com

Friday, July 9, 2010

Ρεζίλι για τα ροζ τηλέφωνα στο υπουργείο του Χατζηγάκη...



Ρεζίλι γίνεται η χώρα μας για άλλη μια φορά στο εξωτερικό. Η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Bild έχει θέμα στην πρώτη σελίδα της τις αποκαλύψεις για τις σπατάλες εκατομμυρίων στα τηλέφωνα επί ΝΔ, στο υπουργείο του κ. Σωτ. Χατζηγάκη. Εχει τη φωτογραφία του, κάνει λόγο για "ένα ακόμη ελληνικό σκάνδαλο" και γράψει ότι τα "ροζ" τηλεφωνήματα κόστισαν στον υπουργό 20 εκατ. ευρώ. Ρεζίλι για άλλη μια φορά...

Το σχετικό ρεπορτάζ...
απο το troktiko

Ριζικές αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής...

Διαβάστε το Ε. Διαφάνεια στη στελέχωση της Βουλής (Επιτέλους....)

Κατέθεσε σήμερα προς συζήτηση στη Βουλή τις προτεινόμενες αλλαγές του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων ο Πρόεδρος της Βουλή, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Με τις αλλαγές που προωθούνται αναμορφώνεται ο θεσμός της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου να περιορισθεί μόνο στους λόγους για τους οποίους θεσμοθετήθηκε. Αυτό σημαίνει ότι η Βουλευτική Ασυλία θα αίρεται εφεξής σε κάθε περίσταση που η πράξη δεν σχετίζεται με την πολιτική δράση του Βουλευτή.

Για το πλαίσιο των προσλήψεων προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η απαγόρευση της μονιμοποίησης στη Βουλή μετακλητών υπαλλήλων και η μετάταξη στη Βουλή των αποσπασμένων σε αυτήν δημοσίων υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών. Οι προσλήψεις στη Βουλή θα γίνονται με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Καθιερώνεται υποχρεωτικό στάδιο δημόσιας διαβούλευσης πριν από την κατάθεση στη Βουλή κάθε νομοσχεδίου που θα πρέπει να συνοδεύεται από έκθεση αξιολόγησης των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών συνεπειών.

Ιδρύεται παράλληλα Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, η οποία θα εξετάζει και θα αξιολογεί τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις συμβάσεις αμυντικού υλικού. Καθιερώνεται επίσης η εξέταση από την αρμόδια διαρκή επιτροπή όλων των δημοσίων συμβάσεων, έργων, υπηρεσιών, προμηθειών και όσων αφορούν σε αγορά, εκποίηση ή εκμετάλλευση ακινήτων, που συνάπτουν τα υπουργεία ή εποπτευόμενα ΝΠΔΔ και δημόσιες επιχειρήσεις για ποσά άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, οι προτεινόμενες αλλαγές που θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010, προβλέπουν:

Α. Αναβάθμιση της ποιότητας του νομοθετικού έργου

· Καθιερώνεται υποχρεωτικό στάδιο δημόσιας διαβούλευσης πριν από την κατάθεση στη Βουλή κάθε νομοσχεδίου με ταυτόχρονη έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής από τον αρμόδιο Υπουργό ή Υφυπουργό.

· Κάθε νομοσχέδιο που θα κατατίθεται στη Βουλή θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από έκθεση αξιολόγησης των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών συνεπειών της προτεινόμενης ρύθμισης και από έκθεση επί της δημόσιας διαβούλευσης που έχει προηγηθεί της κατάθεσής του.

· Καθιερώνεται η διαδικασία της «διπλής ανάγνωσης», που ισχύει σε άλλα Κοινοβούλια Ευρωπαϊκών χωρών, κάθε νομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή, χωρίς να αυξάνεται ο συνολικός αριθμός των συνεδριάσεων της αρμόδιας Επιτροπής

· Η συζήτησή του ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής θα γίνεται σε δυο στάδια, τα οποία θα απέχουν μεταξύ τους ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής θα μπορούν να προτείνουν βελτιώσεις, αλλαγές και εν γένει να κάνουν παρατηρήσεις, επί των οποίων θα λαμβάνει θέση ο αρμόδιος Υπουργός κατά τη συνεδρίαση της δεύτερης ανάγνωσης. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει η δυνατότητα μεγαλύτερης εμβάθυνσης των μελών των επιτροπών στις προτεινόμενες ρυθμίσεις αλλά και ουσιαστικότερου προβληματισμού της εκτελεστικής εξουσίας που προτείνει τις ρυθμίσεις αυτές. Περαιτέρω, θα παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη των επιτροπών να εισηγούνται προτάσεις και βελτιώσεις μεταξύ των δύο αναγνώσεων, επί των οποίων ο αρμόδιος Υπουργός θα οφείλει να λαμβάνει θέση κατά τη δεύτερη ανάγνωση.

· Απαγορεύεται στο εξής η κατάθεση τροπολογιών πέραν της 2 μ.μ. της Παρασκευής.

Β. Ενίσχυση του Ελεγκτικού ρόλου της Βουλής - Διαφάνεια Συμβάσεων Δημοσίου

· Ιδρύεται Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, η οποία θα εξετάζει και θα αξιολογεί τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις συμβάσεις αμυντικού υλικού ώστε η Βουλή να συμμετέχει και ελέγχει αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας.

· Καθιερώνεται η εξέταση από την αρμόδια διαρκή επιτροπή όλων των δημοσίων συμβάσεων, έργων, υπηρεσιών, προμηθειών και όσων αφορούν σε αγορά, εκποίηση ή εκμετάλλευση ακινήτων, που συνάπτουν τα Υπουργεία ή τα εποπτευόμενα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και δημόσιες επιχειρήσεις, εφόσον τα ύψος αυτών υπερβαίνει το ποσό των 20 εκατ. €.

· Ο έλεγχος της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και η ενημέρωση από τον Υπουργό των Οικονομικών της αρμόδιας Επιτροπής για την πορεία του Προϋπολογισμού θα γίνεται κάθε τρείς μήνες.

· Παράλληλα, ιδρύεται ειδικό Γραφείο Προϋπολογισμού τους κράτους στη Βουλή το οποίο θα παρακολουθεί την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, προκειμένου να υποβοηθείται ο αποτελεσματικός έλεγχος από το κοινοβούλιο

· Ενισχύεται ο ρόλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καθώς θα έχει την εξουσία να εξετάζει ενόρκως μάρτυρες όπως οι εξεταστικές επιτροπές, ενώ θα υποβάλει ετήσια έκθεση για θέματα διαφάνειας, η οποία θα συζητείται από την Ολομέλεια της Βουλής.

· Καταργείται ο γενικός κανόνας της μυστικότητας των συνεδριάσεων της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Οι συνεδριάσεις θα είναι μυστικές σε ειδικές περιπτώσεις.

Γ. Μεταρρύθμιση του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας

· Αναμορφώνεται ο θεσμός της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου να περιορισθεί μόνο στους λόγους για τους οποίους θεσμοθετήθηκε.

· Ο Βουλευτής πρέπει να προστατεύεται κατά την άσκηση των καθηκόντων και του λειτουργήματος του, ωστόσο δεν θα πρέπει να καλύπτεται από την Βουλευτική ασυλία οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με την Βουλευτική του δραστηριότητα.

· Αυτό σημαίνει ότι η Βουλευτική Ασυλία θα αίρεται εφεξής σε κάθε περίσταση που η πράξη δεν σχετίζεται με την πολιτική δράση του Βουλευτή.

· Η έκθεση της αρμόδιας για την άρση της βουλευτικής ασυλίας Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη.

Δ. Αμεσότητα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

· Βελτιώνεται η διαδικασία της «Ώρας του Πρωθυπουργού» και της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η αμεσότητα και η ζωντάνια του διαλόγου στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

· Προς τον σκοπό αυτό η ανάπτυξη της ερώτησης θα γίνεται προφορικά από τον ίδιο τον ερωτώντα Βουλευτή ή αρχηγό Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αντί της ανάγνωσης που γίνεται τώρα από τον Προεδρεύοντα στη συζήτηση.

Ε. Διαφάνεια στη στελέχωση της Βουλής

Προκειμένου να διασφαλισθεί η διαφάνεια και η αξιοκρατία στην υπηρεσιακή στελέχωση στης Βουλής:

· Απαγορεύεται η μονιμοποίηση στη Βουλή μετακλητών υπαλλήλων.

· Απαγορεύεται η μετάταξη στη Βουλή των αποσπασμένων σε αυτήν δημοσίων υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών.

· Οι προσλήψεις στη Βουλή θα γίνονται με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

· Θεσμοθετείται η δυνατότητα μετάταξης από υπηρεσίες της Βουλής σε άλλες υπηρεσίας του Δημοσίου τομέα, εφόσον υπάρχουν λειτουργικές ανάγκες των άλλων υπηρεσιών.

ΣΤ. Συνταξιοδοτικές διατάξεις

Τροποποιούνται οι διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου, ώστε αυτές να εναρμονιστούν με τις αλλαγές που επέρχονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Thursday, July 8, 2010

Ο υπουργός και το διδακτορικό...


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ

Είναι οι εγκληματίες με τα «λευκά κολάρα». Αυτή είναι η διεθνής ονομασία των πάσης φύσεως πλαστογράφων. Άνθρωποι προικισμένοι με καταπληκτικό ταλέντο στην κατασκευή πλαστών εγγράφων που μοιάζουν με αληθινά. Από τα «μαγικά» χέρια τους κατασκευάζεται κάθε είδους πλαστό έγγραφο, ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή του… ΜΙΤ, στο οποίο δεν μπορούν να εντοπίσουν διαφορές από το γνήσιο ούτε οι «ανοιχτομάτηδες» των διωκτικών Αρχών.

Οι «δουλειές» των πλαστογράφων αφορούν κυρίως διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης, πιστοποιητικά, πλαστές φορολογικές δηλώσεις, τίτλους πανεπιστημίων αλλά και κάθε έντυπο που χρειάζεται νόμιμος ή παράνομος για να περάσει απαρατήρητος από τις Αρχές ή να ξεγελάσει αφελείς αλλά και κρατικές ή και ιδιωτικές υπηρεσίες.

Η πιάτσα στην Ομόνοια
Στην Ομόνοια και τις γύρω περιοχές το επάγγελμα του πλαστογράφου ανθεί. Η έλλειψη φύλαξης των ελληνικών συνόρων αλλά και η ομαδική μετακίνηση λαθρομεταναστών από ασιατικές και αφρικανικές χώρες έδωσε τρομερή ώθηση στο επάγγελμα. Κι αυτό επειδή όλοι οι παράνομοι που συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως η Πάτρα, έπρεπε να με κάθε μέσο να βρουν ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγουν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κυρίως από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και από τις αρχές του 2000 κι έπειτα η Ομόνοια απέκτησε τη φήμη της διακίνησης των καλύτερων πλαστών διαβατηρίων. Έβρισκες ό,τι ζητούσες αλλά το καλό το πλήρωνες ακριβά. Ειδικά οι Αλβανοί παράνομοι αλλά και αλλοδαποί από το Ιράκ, τις αραβικές χώρες, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και άλλες αφρικανικές χώρες ζητούσαν διαβατήρια.

Το… χρηματιστήριο των πλαστών διαβατηρίων
Έτσι, στην Ομόνοια και τις γύρω περιοχές αναπτύχθηκε ένα ιδιότυπο κύκλωμα προμήθειας γνήσιων αλλά και πλαστών διαβατηρίων. Το μεγαλύτερο όνομα σε πλαστά διαβατήρια, σε πλαστές ελληνικές και ξένες ταυτότητες αλλά και σε όποιο έγγραφο σου χρειαζόταν, όπως άδεια οδήγησης, απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου, ακόμα και πλαστές φορολογικές δηλώσεις για έκδοση δανείων, ήταν ο «Teacher» και οι συνεργάτες του. Ο «Δάσκαλος», όπως επικράτησε να λέγεται, είχε μία ολόκληρη ομάδα αλλοδαπών που δούλευε γι’ αυτόν.

Το… βιογραφικό του λέει ότι είναι Αλγερινός και το ταλέντο του στην κατασκευή κάθε είδους πλαστού εγγράφου περισσεύσει. Αυτή την εποχή «ξεκουράζεται» σε κάποια ελληνική φυλακή, ανακτώντας εκ νέου δυνάμεις αλλά και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του σε νέες τεχνικές. Γύρω του υπήρχαν δεκάδες συνεργάτες, μια που η ομάδα του διέθετε και δικά της εργαστήρια.

Κατά δεκάδες, οι κάθε λογής κλέφτες και διαρρήκτες άρπαζαν μέσα από σπίτια ελληνικά ή και ξένα διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης, ενώ στην ημερήσια διάταξη ήταν και οι διαρρήξεις αυτοκινήτων για να αρπάξουν ό,τι έβρισκαν. Τα κλεμμένα τα πουλούσαν έναντι 50 ή 100 ευρώ στα σαΐνια του «Δάσκαλου» που κυκλοφορούσαν όλη μέρα από την Ομόνοια μέχρι το Σταθμό Λαρίσης και από την Πλατεία Βάθη μέχρι το Μεταξουργείο. Διαρρήκτες και κλέφτες Έλληνες και ξένοι συμπλήρωναν το χαρτζιλίκι τους πουλώντας κυρίως διαβατήρια. Μια που η ζήτηση καθημερινά αυξανόταν, οι διαρρήκτες δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια.

Την εποχή που οι νομαρχίες εξέδιδαν τα διαβατήρια άρχισαν και τα ανάλογα χτυπήματα. Υπήρξε διάρρηξη σε νομαρχία στην Αττική, από την οποία άρπαξαν πάνω από 500 ελληνικά διαβατήρια. Φυσικά κατέληξαν στα χέρια των ανθρώπων του «Δάσκαλου». Διαπιστώθηκε, όμως, ότι υπήρχε μεγάλη έλλειψη σε αλβανικά διαβατήρια αλλά και σε αυτά χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Έτσι δόθηκε σχετικό σήμα στα κλεφτρόνια των άλλων χωρών που έκλεβαν διαβατήρια από τις άλλες χώρες και τα έστελναν στην Ελλάδα. Για να καλύπτονται οι ανάγκες, ο «Δάσκαλος» άρχισε να φτιάχνει και χειροποίητα διαβατήρια σε μαζική παραγωγή.

Η τεχνική του black light
Στην Ομόνοια, οι εργασίες για τα πλαστά αποκεντρώθηκαν. Άλλοι αγόραζαν τα κλεμμένα κι άλλοι έρχονταν σε επαφή με κάθε πολίτη που ζητούσε πλαστό διαβατήριο ή άλλου είδους εξυπηρέτηση. Υπήρχαν οι «αρμόδιοι» που τους έλεγες ποιας χώρας διαβατήριο ζητούσες. Με ένα μικρό κινητό, που περιείχε πάνω από 1.000 φωτογραφίες, ο «αρμόδιος» έψαχνε να βρει φωτογραφία που έμοιαζε στον πελάτη. Αν την έβρισκε, η δουλειά ήταν πολύ απλή. Την τοποθετούσαν και τελείωνε η υπόθεση. Αν δεν την έβρισκαν, τότε ακολουθούσαν άλλη διαδικασία. Φωτογράφιζαν το μπροστινό μόνο μέρος του προσώπου του πελάτη και με άλλη μέθοδο μετέφεραν τα χαρακτηριστικά στη φωτογραφία που υπήρχε στο διαβατήριο. Έτσι, αν περνούσε από το σχετικό έλεγχο σε είσοδο ή έξοδο κάποιας χώρας, οι αστυνομικοί δύσκολα μπορούσαν να εντοπίσουν τα αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Μάλιστα, αν χρησιμοποιούσαν και το ειδικό μηχάνημα, το black light, για να δουν ομοιότητες ή διαφορές στην ενσωματωμένη φωτογραφία, δύσκολα διαπίστωναν την πλαστότητα των διαβατηρίων.

Ο «Δάσκαλος» ήταν ο πρώτος που έφτιαξε τέλειες άδειες οδήγησης. Στο τρίπτυχο ευρωπαϊκού τύπου ο αστυνομικός με μια απλή ματιά μπορεί να διαπιστώσει τη γνησιότητα ή όχι του εγγράφου. Όλα τα πατρώνυμα γράφονται μόνο με έξι γράμματα. Για παράδειγμα, αν ο πατέρας του πελάτη που ήθελε πλαστή άδεια λεγόταν ΙΩΑΝΝΗΣ στην κάθε γνήσια άδεια γραφόταν μόνο τα έξι πρώτα γράμματα, δηλαδή ΙΩΑΝΝΗ. Ο «Δάσκαλος» το γνώριζε αυτό και οι δικές του άδειες έπαιρναν… άριστα. Αντίθετα, άλλοι πλαστογράφοι στην Ομόνοια, που δεν το γνώριζαν, έστελναν τους πελάτες τους στο Αυτόφωρο!

Βέβαια τόσο για τα διαβατήρια όσο και για τις άδειες οδήγησης σημαντικό ρόλο έπαιζαν και οι αριθμοί που υπάρχουν στο κάτω μέρος. Ο «Δάσκαλος» φρόντιζε και τα διαβατήριά του είχαν σωστή αρίθμηση. Οι δουλειές πήγαιναν καλά. Ο «Δάσκαλος» όμως και οι τεχνικές του προκαλούσαν κρίση στις εργασίες των άλλων πλαστογράφων. Έτσι οι υπόλοιποι, για να τον ξεφορτωθούν, έκαναν κάτι πολύ απλό αλλά και βρόμικο: Πλήρωσαν 50.000 ευρώ σε επίορκο αξιωματικό για να τον συλλάβει. Ο «Δάσκαλος», μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, εντοπίστηκε και συνελήφθη. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης πολλών ετών και τώρα απολαμβάνει τα… αγαθά της φυλακής.

Ο υπουργός και το διδακτορικό
Πριν από λίγο καιρό, η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αποκάλυψε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας εμφανίστηκε στην πολιτική σαν καθηγητής Πανεπιστημίου της Αυστρίας, όπως έγραφε το βιογραφικό του στο ΠΑΣΟΚ. Αργότερα, στο βιογραφικό του στο υπουργείο Εξωτερικών εμφανίστηκε σαν βοηθός καθηγητής. Το πανεπιστήμιό του όμως τον εμφανίζει ως απλό απόφοιτο χωρίς καμία ιδιότητα καθηγητή. Έχει υπάρξει senior assistant στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, αλλά αυτό δεν συνιστά καθηγητική βαθμίδα. Το θέμα ήταν απλό. Αν ο κ. Δρούτσας το σκεφτόταν καλύτερα, θα μπορούσε να απευθυνθεί στο «Δάσκαλο» για την προμήθεια ενός διδακτορικού με βούλα και υπογραφή. Θα το πλήρωνε κάπως ακριβότερα, αλλά θα ήταν μία λύση…

Δημοσιεύθηκε στο εβδομαδιαίο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η απόδειξη για τα κάυσιμα απο τα Βενζινάδικα ΠΡΕΠΕΙ να έχει σφραγίδα στο πίσω μέρος και τον αριθμό του αυτοκινήτου.

Αποδείξεις λιανικής και όχι τιμολόγια υποχρεούνται να εκδίδουν τα πρατήρια για πωλήσεις καυσίμων αξίας μέχρι 300 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές οι αποδείξεις υπέχουν θέση τιμολογίου και οι φορολογούμενοι-καταναλωτές έχουν τα ίδια δικαιώματα έκπτωσης, με αυτά που ίσχυαν και για τα τιμολόγια. Για πωλήσεις αξίας άνω των 300 ευρώ, παραμένει η υποχρέωση έκδοσης τιμολογίου. Σχετική εγκύκλιο απέστειλε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) προς τις Ενώσεις-μέλη της για την έκδοση αποδείξεων, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται με τους πελάτες τους.

Όπως αναφέρει η ΟΒΕ:

Α. Για πωλήσεις έως 300 ευρώ ανά συναλλαγή

Σύμφωνα με την Υπ. Aπόφαση ΠΟΛ1091/14-6-2010 τα πρατήρια υγρών καυσίμων όταν πωλούν καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, βενζίνη) από την αντλία σε επαγγελματίες (επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, φορτηγά, ταξί κ.λπ.) έως και 300 ευρώ ανά συναλλαγή εκδίδουν υποχρεωτικά απόδειξη λιανικής πώλησης (ΑΛΠ) από την ταμειακή μηχανή και όχι Τιμολόγιο-Δ.Α.

Η απόδειξη λιανικής πώλησης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, αντικαθιστά το τιμολόγιο, δηλαδή υπέχει θέση τιμολογίου, τίθεται η σφραγίδα του πρατηρίου στο πίσω μέρος αυτής και αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που εφοδιάζεται με τα καύσιμα.

Σύμφωνα, επίσης, με την ίδια υπουργική απόφαση οι λήπτες- επιτηδευματίες με τις αποδείξεις λιανικής πώλησης έχουν τα ίδια φορολογικά δικαιώματα, όπως στα τιμολόγια (παραστατικό δαπάνης, διαχωρισμός του ΦΠΑ για έκπτωση αυτού στις περιπτώσεις που προβλέπουν οι διατάξεις του ΦΠΑ) κάνουν κανονικά χρήση των αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Β. Για πωλήσεις πάνω από 300 ευρώ ανά συναλλαγή

Για τις μεμονωμένες χονδρικές πωλήσεις πετρελαίου κίνησης ή βενζίνης άνω των 300 ευρώ ανά συναλλαγή, εκδίδεται σε κάθε περίπτωση Τιμολόγιο-Δελτίο Αποστολής (Τ-ΔΑ), ή Δελτίο Αποστολής και Τιμολόγιο Πώλησης και η σχετική απόδειξη λιανικής πώλησης που «αντικαθίσταται» επισυνάπτεται στο πρωτότυπο Τ-ΔΑ ή Τιμολόγιο και παραδίδεται στον πελάτη – αγοραστή.

Χα χα χα!!! Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής!!!!!


"την πελατειακή λογική των πολιτικών αποφάσεων!!!"
Σαν δε ντρέπονται λίγο... Ας βγούνε αν τολμούν αύριο στην πορεία να τους πάρουν με τα γιαουρτάκια...

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη αποφάσισε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής, αντιδρώντας στις ασφαλιστικές ρυθμίσεις που καταθέτει για ψήφιση η κυβέρνηση.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί με προσωπικό ασφαλείας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη γενική συνέλευση του Συλλόγου, τονίζεται ότι οι ρυθμίσεις του ασφαλιστικού «συνιστούν ιστορική οπισθοδρόμηση για τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα της σημερινής γενιάς, όπως και των επόμενων, ενώ αναπαράγουν την πελατειακή λογική των πολιτικών αποφάσεων με την εξαίρεση συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων, διατηρώντας τη χρηματοδότηση των "αυτοτελών" ασφαλιστικών φορέων τους, από τους λεγόμενους κοινωνικούς πόρους».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14 εκ. Ευρώ για εκδήλωση μίας ημέρας που δεν έγινε ποτε!!!


Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έστειλε η κυβέρνηση την υπόθεση της "εκδήλωσης - φάντασμα" της βράβευσης των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του 2006, η οποία παρότι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, κόστισε στο ελληνικό δημόσιο το υπέρογκο ποσό των 14 εκατ. ευρώ!

Με εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κύριου Παύλου Γερουλάνου απεστάλησαν από τη ΓΓΑ αφενός στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αφετέρου στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Ειδικό Γραμματέα Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έγγραφα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρήθηκε η νομιμότητα στη διαδικασία για τη διοργάνωση στην Ελλάδα της τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, για το έτος 2006.

Με τη συγκεκριμένη σύμβαση, που -όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου- υπεγράφη χωρίς τη σύμπραξη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το ελληνικό Δημόσιο, δια του τότε υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού κύριου Γιώργου Ορφανού, είχε αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 4.000.000 ευρώ, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στις 6/11/2006, η τελετή.

Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για μια μονοήμερης διάρκειας εκδήλωση, για την οποία η εταιρία «RAM MEDIA LTD» θα κατέβαλε -σύμφωνα με τη σύμβαση- «καλές προσπάθειες» για να προσελκύσει έξι βραβευμένους ποδοσφαιριστές καθώς και VIP προσωπικότητες από το διεθνές στερέωμα.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία είχε λάβει αρχικώς, ως προκαταβολή, το ποσό των 2.400.000 ευρώ. Για την ημερήσια αυτή εκδήλωση συστήθηκε στη συνέχεια Οργανωτική Επιτροπή υπό τον τότε ΓΓΑ, κύριο Δουβή, με δικό της προϋπολογισμό, δική της Γραμματεία και Οικονομικό Υπόλογο, που καθόρισε το συνολικό κόστος της εκδήλωσης σε 6.300.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού «τελικά, η εκδήλωση αυτή δεν έλαβε ποτέ χώρα και το Ελληνικό Δημόσιο με αποφάσεις των αγγλικών δικαστηρίων, που ορίστηκαν αρμόδια με την ίδια ετεροβαρή σύμβαση που υπεγράφη από τον κύριο Ορφανό, έχει υποχρεωθεί να καταβάλει μέχρι σήμερα στην αφερέγγυα και υπό εκκαθάριση εταιρία «RAM MEDIA LTD» το ποσό των 14.000.000 ευρώ».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Wednesday, July 7, 2010

8 χρόνια πριν σκεφόμασταν την Τούρκικη οικονομία και λέγαμε μακρυά απο εμάς...τώρα...;;;

The New York Times

Για δεκαετίες, η Τουρκία άκουγε ότι δεν ήταν έτοιμη για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς δεν πληρούσε τις απαραίτητες οικονομικές προϋποθέσεις. Αυτό το επιχείρημα δεν φαίνεται να υφίσταται πλέον.

Η Τουρκία αποτελεί μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομική δύναμη, με ένα πυρήνα διεθνώς ανταγωνιστικών εταιρειών που μετατρέπει τη χώρα σε επιχειρηματικό κόμβο, έχοντας πρόσβαση στις εύπορες αγορές της Ρωσίας και της Μέσης Ανατολής, και προσελκύοντας επενδύσεις δισ. δολαρίων. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι το τουρκικό ΑΕΠ επεκτάθηκε με το εντυπωσιακό 11,4% το α΄ τρίμηνο, πίσω μόνο από την Κίνα.

Πρόκειται για μια εκπληκτική μεταμόρφωση σε μια οικονομία που μόλις πριν από δέκα χρόνια είχε έλλειμμα προϋπολογισμού, που έφτανε στο 16% του ΑΕΠ, και πληθωρισμό της τάξης του 72%. Η εξέλιξη της Τουρκίας είναι τόσο πλήρης που η χώρα βρίσκεται πιο κοντά στην εκπλήρωση των κριτηρίων για την υιοθέτηση του ευρώ, αν ποτέ καταφέρει πρώτα να ενταχθεί στην Ε.Ε., σε σχέση με την πλειοψηφία των προβληματικών οικονομιών της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, βρίσκεται πολύ πιο κάτω του ανωτάτου ορίου δημοσίου χρέους της τάξεως του 60% του ΑΕΠ (49% του ΑΕΠ), ενώ θα μπορούσε εύκολα να μειώσει το ετήσιο έλλειμμα προϋπολογισμού της κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ. Αυτό αφήνει μόνο τη μείωση του πληθωρισμού, που διαμορφώνεται κοντά στο 8%, ως τον εναπομείναντα βασικό στόχο της οικονομικής πολιτικής.

Οι τουρκικές εξαγωγές ενισχύθηκαν σε ετήσια βάση τον Ιούνιο κατά 13%, με το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης να προέρχεται από χώρες κοντά στα σύνορα της Τουρκίας, όπως το Ιράκ, το Ιράν και τη Ρωσία. Φέτος, ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας, Turkish Airlines, θα έχει τόσες πτήσεις στο Ιράκ ανά ημέρα (3) όσες έχει για τη Γαλλία. Ορισμένες από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες διαδρομές του είναι προς τη Λιβύη, τη Συρία και τη Ρωσία, η οποία αποτελεί και τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Τουρκίας.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι συγκεκριμένες τάσεις δίνουν στον κ. Ερντογάν τη νομιμότητα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, να επιτίθεται φραστικά κατά του Ισραήλ και να πραγματοποιεί συμφωνίες πυρηνικής ενέργειας με το Ιράν. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες κινήσεις δεν φαίνεται να είναι αποδεκτές από τον μεγαλύτερο σύμμαχο και μακροχρόνιο υποστηρικτή της, τις ΗΠΑ (η Τουρκία έχει εξαγάγει μέχρι στιγμής φέτος προϊόντα αξίας 1,6 δισ. δολαρίων στο Ιράν και τη Συρία, 200 εκατ. δολάρια περισσότερα απ' ό,τι έχει εξαγάγει στις ΗΠΑ).

Δεν είναι λίγοι που ανησυχούν όμως ότι το επιθετικό ύφος κατά του Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο το καθοριστικό δόγμα του σύγχρονου ιδρυτή της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ «ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη και στον κόσμο».

Θα ήταν λάθος, όμως, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ομίλου Basari Holding, Φέρντα Γιλντίζ, ο οποίος διαπραγματεύεται με τη Συρία για την κατασκευή εργοστασίου, να παγιδευτούν με μία επέκταση προς ανατολάς, εάν αυτό είναι εις βάρος της μακροχρόνιας τάσης της Τουρκίας να κοιτάει προς τη Δύση για καινοτομίες και έμπνευση. «Χρειάζεται αιώνες για να δημιουργήσεις σχέσεις, αλλά και λεπτά για να τις καταστρέψεις», τονίζει με νόημα ο κ. Γιλντίζ.

Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1985...



Κάτι για να μας χαλαρώσει .... (κυκλοφορεί σε emails...)


H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία
περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να
ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν
με την αναμονή.
Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί... Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες
ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο
της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά...
Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες
ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.
Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες
κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά
γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση...
Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα
φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και
δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους». Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και
δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα... Δεν υπήρχε
κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το
ξεπερνάμε.
Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν
όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά
κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι...
Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς
είχαμε φίλους.. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο
και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε την
μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλλες ποδοσφαίρου.
Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε
σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.
Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το!
Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα
καταφέραμε;
Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι
δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν
όλοι... Τι φρίκη!
Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντιηλιακή κρέμα με δείκτη
προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ... Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε
με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε
κάποιο chat room και γράφοντας ;) :D :P
Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.

Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...
Αγνώστου ταυτότητας μέχρι στιγμής. Τον/Την ευχαριστούμε για το ταξίδι...

Monday, July 5, 2010

Τα ονόματα των βουλευτών που διόρισαν τα παιδιά τους στην ΑΓΡΟΓΗ...

Βεργίνη Σοφία, κόρη του βουλευτή της ΝΔ
*

Τσιαρτσώνη Θεανώ, κόρη του πρώην υπουργού Μακεδονίας-Θράκης
*

Σκιαδάς Χρήστος, γιός του γ.γ. Του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης
*

Χαλκίδη Βασιλική, κόρη του βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ
*

Πικιάρης Ιωάννης, ανιψιός του κ. Μαγγίνα
*

Σουφλιά Βαϊτσα και Σουφλιάς Κων/νος, ανίψια του πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ
*

Τρίκας Γεώργιος, “οδηγός του κ.Χατζηγάκη, γυμναστής και εισαγωγέας καφέ, έγινε αμέσως διευθυντής μόλις προσελήφθη”
*

Παταβούκα Αργυρώ, κουμπάρα του κ.Χατζηγάκη
*

Αδάμος Φώτης, ιδιοκτήτης του μπαρ “Μπακαρά” στα Τρίκαλα, κομματάρχης του κυρίου Χατζηγάκη. “Σημειωτέον,πληρώνεται γιατί έχει σταλεί στην Κρήτη από την “ΑΓΡΟΓΗ”, ενώ το μπαρ είναι ανοιχτό και τον έχουν δει στο μπαρ, είναι εκεί κάθε βράδυ”, είπε ο κ.Παγκαλος
*

Σταμέλος Κων/νος, στέλεχος του κ.Μπασιάκου
*

Κόπανου Χριστίνα, κόρη της ιδιαιτέρας γραμματέως του κ.Χατζηγάκη
*


Χαλβατζή Θεοπούλα, αδελφή του διευθυντή του γραφείο του κ.Στυλιανίδη
*

Σπαθή Χριστίνα, κόρη του κ.Σπαθή δασολόγου, εμπειρογνώμονα, κομματικού στελέχους σήμερα στη Ρηγίλλης.

απο το troktiko.blogspot.com

Δημόσιος Υπάλληλος και παραβάτης; Κανένα πρόβλημα !!!



Την επικρατούσα αντίληψη ότι το ελληνικό δημόσιο έχει μετατραπεί σε ένα κλειστό κύκλωμα διαφθοράς και ασυδοσίας, όπου όσοι διαπράττουν ατασθαλίες, ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος, καταφέρνουν σχεδόν πάντοτε να λαμβάνουν... άφεση αμαρτιών επιβεβαιώνει η ετήσια έκθεση των πεπραγμένων του 2009, του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.

Στην πολυσέλιδη έκθεση, πέραν των από το παράθυρο προεκλογικών προσλήψεων στην Κτηματολόγιο Α.Ε., αναφέρονται πολυάριθμες περιπτώσεις, κατά τις οποίες κρατικοί λειτουργοί είχαν μετατρέψει το δημόσιο σε άνδρο διαφθοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχετική έκθεση αποκαλύπτει 57 κρούσματα κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος, στις οποίες επιβλήθηκαν ποινές – χάδι, ενώ δεν απουσιάζουν οι κραυγαλέες περιπτώσεις διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Μεταξύ άλλων:

- Πρώην υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού αποκαλύφθηκε ότι διέθετε αδικαιολόγητες καταθέσεις 8,9 εκατ. ευρώ! Με το συγκεκριμένο άτομο να έχει συνταξιοδοτηθεί, δεν έχει προχωρήσει καμία πειθαρχική διαδικασία
- Το προσωπικό του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) αυξήθηκε κατά 50% την τριετία 2005-2008, ενώ η δαπάνη της εταιρείας για υπερωριακή απασχόληση διπλασιάστηκε από το 2006 (436 χιλιάδες ευρώ) ως το 2008 (871,2 χιλιάδες ευρώ)

- Σε 174 αγρότες ειδικού καθεστώτος στην Ξάνθη επιστράφηκε (για τις χρήσεις 2002, 2003, 2004) ΦΠΑ συνολικού ύψους 2,7 εκατ. ευρώ
- Η Δ.Ο.Υ. Δράμας βεβαίωσε επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες για τα έτη 2005-2009 ύψους 12,4 εκατ. ευρώ!
- Υπάλληλος Δ.Ο.Υ από το 2001 έως τον Σεπτέμβριο του 2006 προκάλεσε έλλειμμα 722,5 χιλιάδων ευρώ, έχοντας παράνομα υπό την κατοχή του προσωπικές επιταγές φορολογούμενων. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν ο υποβιβασμός του... κατά ένα βαθμό.
- Υπάλληλος του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που υπεξαίρεσε ασφαλιστικές εισφορές 27,3 χιλιάδων ευρώ τιμωρήθηκε μόλις με εξάμηνη προσωρινή παύση καθηκόντων.
- Σε υπάλληλο σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης νέων που επέτρεπε την εισαγωγή και χρήση ηρωίνης δεν επιβλήθηκε καμία ποινή
- Υπάλληλος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που απουσίαζε για περισσότερο από ενάμιση χρόνο από την εργασία της με το πρόσχημα της φοιτητικής άδειας, τιμωρήθηκε με έξι μήνες παύσης από τα καθήκοντά της
- Στο σπίτι εκπαιδευτικού βρέθηκαν 330 ακατέργαστης κάνναβης, τιμωρήθηκε μόλις με έγγραφη επίπληξη
- Διευθυντής Εσπερινού Γυμνασίου είχε μετατρέψει το σχολείο σε αίθουσα πάρτι και «επέτρεπε» στους μαθητές του να καταναλώνουν μπύρες, να προσέρχονται καθυστερημένα στο μάθημα ή να αποχωρούν νωρίτερα, να καίνε σχολικούς κάδους και να χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να συνομιλούν ή να ακούν μουσική κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Στον συγκεκριμένο διευθυντή δεν επιβλήθηκε καμία ποινή...

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Saturday, July 3, 2010

Σύνταξη με 28,5 χρόνια ασφάλισης για τους υπαλλήλους της Βουλής ....

Προκλητικές ανισότητες κρύβει το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς από τις επώδυνες αλλαγές εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι στη Βουλή και οι ίδιοι οι βουλευτές, σύμφωνα με το Βήμα.

Οι τουλάχιστον 1.500 εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Επιπλέον, η σύνταξή τους δεν επηρεάζεται ούτε μειώνεται από τις γενικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (βασική, αναλογική και επικουρική σύνταξη, οι οποίες στο εξής θα ισχύουν για όλους, κατόπιν των υποδείξεων του ΔΝΤ), αφού το ποσοστό αναπλήρωσης - μόνο γι΄ αυτούς- παραμένει στο 100% των αποδοχών τους. Μάλιστα, κατά την αποχώρησή τους πριμοδοτούνται, ανεβαίνοντας ένα ακόμη μισθολογικό κλιμάκιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση διατήρησε τα προνόμια μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και να ενταχθούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι της Βουλής στο ΙΚΑ από 1-1-2011, καθώς αυτό απαιτεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Επίσης, πάντα κατά την ίδια πηγή, οι «300» θα εξακολουθήσουν να συνταξιοδοτούνται με τις ισχύουσες διατάξεις, δηλαδή με τη συμπλήρωση οκτώ ετών θητείας, χωρίς να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που θα πάρουν από την κύρια απασχόλησή τους.

«Είναι προφανές ότι την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης και όταν όλοι καλούνται να κάνουν θυσίες και να αποδεχθούν μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματά τους- οι κραυγαλέες αυτές ανισότητες εξοργίζουν», σχολιάζει το Βήμα.

Για «διαφορετική διαδικασία» έκανε λόγο στον ραδιοσταθμό Flash 96 ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να τροποποιηθεί ο κανονισμός της Βουλής.

πηγή:http://www.nooz.gr

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...