Friday, July 25, 2014

Πάνω απο 800 οι νεκροί στη Γαζα!

Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί στην παλαιστινιακή πλευρά από την 8η Ιουλίου και την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας όπως ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. 

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα αυτοκίνητο στη Χαν Γιούνις στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο όπως επιβεβαίωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή. 

Τα θραύσματα του πυραύλου κατέστρεψαν ένα σπίτι στην ίδια περιοχή μετά από μια ιδιαίτερα αιματηρή ημέρα για τους παλαιστινίους, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης αλ-Ασράφ Κούντρα.

Το βράδυ της Πέμπτης, ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 25χρονο παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές παλαιστινιακές πηγές το θύμα είναι ένας 25χρονος άνδρας, που ονομάζεται Μοχάμεντ Αλ-Ααράι ο οποίος ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτών που συγκρούστηκαν με ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και συνοριακούς φρουρούς στο πέρασμα Καλάντια ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα. 

Τουλάχιστον άλλοι είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των οποίων πολλοί από πραγματικά πυρά, ανέφεραν οι ίδιες παλαιστινιακές πηγές. 
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έχει εκπονήσει ένα νέο σχέδιο με στόχο την επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, γράφει ισραηλινή εφημερίδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ, ο Κέρι παρουσίασε την πρότασή του και στις δύο πλευρές, και αναμένει την απάντηση από τον ηγέτη της Χαμάς Χαλέντ Μασάαλ ο οποίος βρίσκεται στο Κατάρ μέχρι την Παρασκευή.

Η πρόταση την οποία ο Κέρι παρουσίασε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου την Τετάρτη, προβλέπει μιας εβδομάδας προσωρινή κατάπαυση του πυρός με τα ισραηλινά στρατεύματα να αποχωρούν μερικώς από τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εκεχειρίας. Καλεί επίσης το Ισραήλ και τη Χαμάς να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια πιο μόνιμη διευθέτηση της κρίσης με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση. Στις συνομιλίες θα πάρει μέρος και η Παλαιστινιακή Αρχή. 

Το σχέδιο του Τζον Κέρι καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να παράσχουν εγγυήσεις ότι οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στον αφοπλισμό της Γάζας από τις ρουκέτες, τον τερματισμό του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας και την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί ο παλαιστινιακός θύλακας.

Sunday, July 20, 2014

Infowar του Αρη Χατζηστεφάνου

Για όσους έχουν λίγο παραπάνω χρόνο αυτό το καλοκαίρι στην παραλία , ας ακούσουν την πολύ όμορφα σχεδιασμένη εκπομπή του Αρη Χατζηστεφάνου στο podcast των itunes. https://itunes.apple.com/gr/podcast/infowar/id470169026?mt=2

Ναι οι Ελληνικής τράπεζες ηταν ιδιωτικές, περασαν στο Δημοσιο ΤΧΣ και τωρα πάλι ιδιωτικες... Άραγε θα στηρίξουν τον Ελληνικό λαό που τις βοήθησε ή ...

Οι τράπεζες στην Ελλάδα πέρασαν από τον ιδιωτικό τομέα σε καθεστώς κρατικής ενίσχυσης και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της μετάβασης και πάλι σε ιδιωτικά χέρια δηλώνει η Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Διαχειρίσιμα θα είναι τα αποτελέσματα των ασκήσεων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τις ελληνικές τράπεζες εκτιμά η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) κα Αναστασία Σακελλαρίου.

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής σημειώνει πως "ακόμα και εάν προκύψουν κάποιες πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες, πιστεύω θα είναι διαχειρίσιμες... Μετά τις αυξήσεις, οι ελληνικές τράπεζες είναι θωρακισμένες κεφαλαιακά και συγκρίνονται ευνοϊκά με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές".

Τονίζει πως οι τράπεζες είναι σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση και κεφαλαιακά ισχυρές ενώ σημειώνει "αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο. Δεν μιλάμε για την ανακεφαλαιοποίηση μιας-δυο μεμονωμένων τραπεζών, αλλά για το σύνολο του τραπεζικού τομέα. Οι τράπεζες στην Ελλάδα πέρασαν από τον ιδιωτικό τομέα σε καθεστώς κρατικής ενίσχυσης και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της μετάβασης και πάλι σε ιδιωτικά χέρια".

Επισημαίνει εμμέσως ότι το ΤΧΣ μπορεί να ανακτήσει σημαντικά περισσότερα από τα 16 δισεκ. ευρώ που είχε προβλέψει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Μάρτιο του 2012 από το πακέτο στήριξης των τραπεζών με 50 δισεκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την κα Σακελλαρίου, το ΤΧΣ έχει απόθεμα 11,5 δισεκ. -τμήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά τις ασκήσεις προσομοίωσης, εάν χρειαστεί- ενώ η τρέχουσα αξία των μετοχών του Ταμείου στις συστημικές τράπεζες είναι περίπου 18 δισεκ. ευρώ, "επίπεδο που μπορεί να αυξηθεί σημαντικά αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για την θετική πορεία της χώρας".

Tuesday, July 15, 2014

Καταπέλτης ο ιατροδικαστής για το γιατρό που ζητούσε φακελάκι από τον 67χρονο καρδιοπαθή για να τον χειρουργήσει!

- Η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του 67χρονου καρδιοπαθούς
- Λίγες ώρες μετά το χειρουργείο ο συνταξιούχος ξεψύχησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
- Ο καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού ζητούσε 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει
- Τι δήλωσε στο Newsit ο ιατροδικαστής Νικόλαος Καρακούκης

Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής που διενέργησε τη νεκροψία του 67χρονου ήταν καταπέλτης! Όπως δήλωσε ο κ. Καρακούκης, οι 18 ημέρες καθυστέρησης σε έναν άνθρωπο με αυτή την πάθηση απέβησαν μοιραίες.

Μιλώντας στο newsit ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών είπε:

«Κάναμε την νεκροτομή μαζί με την κα Μαριάνου. Δυο ιατροδικαστές. Εμπεριστατωμένη έρευνα, με φωτογραφήσεις και εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί οτι δεν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις της νεκροτομής. Βρήκαμε εμφράγματα μυοκαρδίου. Ενα παλιό ένα πρόσφατο και ενα ενδιάμεσο. Το πρόσφατο τον οδήγησε και στον θάνατο. Σε κάθε ασθενή που ειναι να χειρουργηθεί είναι καλύτερο να χειρουργηθει το δυνατό συντομότερο. Η τοποθέτηση ειναι γενική. Αναμένουμε τα αποτέλεσματα των ιστολογικών εξετάσεων προκειμένου να έχουν πιο σαφή εικονα σχετικα με τα ακριβή αίτια θανάτου. Ενα τετραπλό μπάι πας ειναι μια επέμβαση υψηλού ρίσκου. Και τα ποσοστά θνησιμότητας ειναι υψηλά. Τονίζω ομως και παλι οτι καλύτερα θα ήταν να χειρουργηθει συντομότερα».
Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτας Φάκου, θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.
Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 67χρονος κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για "φακελάκι". Ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ' επάγγελμα.
Ο κατηγορούμενος γιατρός, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του ανιψιού του συνταξιούχου, ο οποίος σημείωσε πως "την Κυριακή το πρωί πήγαμε τον είδαμε ήταν μια χαρά ο άνθρωπος, οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι όλα πήγαν πολύ καλά. Ζήτησε λίγο νερό λέει αφήστε θα του δώσουμε εμείς. Φύγαμε να πάμε στο σπίτι και πριν φτάσουμε στο σπίτι μας πήραν τηλέφωνο ότι ο ασθενής τελείωσε".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
newsit.gr

Monday, July 14, 2014

Παπαγεωργόπουλος μετά την καταδίκη: "Έστησαν σκευωρία, είμαι αθώος"



Για σκευωρία κάνει λόγο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σε χειρόγραφο σημείωμα, που μοίρασε στους δημοσιογράφους μετά την καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 12 ετών για την πολύκροτη υπεξαίρεση-μαμούθ στο δήμο.
Ο πρώην δήμαρχος δηλώνει αθώος και ότι σπιλώθηκε το όνομά του, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή τη διαδικασία, με την οποία οδηγήθηκε στη φυλακή. Ζητάει, μάλιστα, να ενημερωθούν σχετικά ο Άρειος Πάγος, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του και ότι το κατηγορητήριο κατέρρευσε στο δικαστήριο.
Αναλυτικά το σημείωμα
"Παρακαλώ ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ζητήσουν τον φάκελο της υπόθεσής μου και να ενημερωθούν για τον τρόπο που σπιλώθηκε το όνομά μου, να ενημερωθούν για τον τρόπο που επετεύχθη ο εξοστρακισμός μου την πολιτική ζωή του τόπου, να ενημερωθούν για την πρωτοφανή διαδικασία με την οποία οδηγήθηκα στην φυλακή και την πρώτη φορά και σήμερα, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο και μετά από έξι αλλαγές του εναντίον μου κατηγορητηρίου, το οποίο κατέρρευσε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και τις έξι φορές.
Στη φυλακή μετά από μια μακρά διαδρομή προσφοράς στην πατρίδα, στη Θεσσαλονίκη, στην νεολαία, απόλυτου σεβασμού στο Σύνταγμα και τους Νόμους και χωρίς απόκτηση κάποιου σημαντικού περιουσιακού στοιχείου τα τελευταία 25 χρόνια! Στη φυλακή ένας αθώος! Εξιλαστήριο θύμα!
Δυστυχώς η σκευωρία κέρδισε για δεύτερη φορά. Στο Τριμελές με 3-0, στο 5μελές με 3-2. Δύο εφέτες ψήφισαν υπέρ της πλήρους αθωότητάς μου! Κι όμως οδηγούμαι και πάλι στην φυλακή. Ελπίζω ο Άρειος Πάγος να αντιληφθεί ότι η καταδίκη μου οφείλεται σε μια απόφαση σκοπιμότητας.
Τέλος, να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους συμπατριώτες μου και στους συμπολίτες μου που με άπειρες εκδηλώσεις συμπαράστασης με στήριξαν στον ενάμισι αυτόν χρόνο της εξορίας, της απομόνωσης και της λάσπης. Δεν πίστεψαν τα ψέματα. Αντιλήφθηκαν τη σκευωρία. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Τους είμαι ευγνώμων".

Πέθανε ο καρδιοπαθής που κατήγγειλε το φακελάκι στον Ευαγγελισμό - Βαριές καταγγελίες από τους συγγενείς

- Λίγες ώρες μετά το χειρουργείο ο συνταξιούχος ξεψύχησε μέσα στην ΜονάδαΕντατικής Θεραπείας
- Ο καρδιοχειρούργος του Ευαγγελισμού ζητούσε 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει
- Οι συγγενείς του συνταξιούχου καταγγέλλουν πως η καθυστέρηση 18 ημερών ήταν μοιραία
- Η ελληνική αστυνομία ζήτησε να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και ιστολογική εξέταση

Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψει κάποιος τη συγκεκριμένη είδηση. Ο 67χρονος ασθενής που είχε καταγγείλλει τον 60χρονο χειρούργο και διευθυντή του τμήματος στον Ευαγγελισμό για φακελάκι δυστυχώς έχασε τη ζωή τους την Κυριακή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Ο συνταξιούχος καρδιοπαθής είχε πέσει θύμα εκβιασμού από καρδιοχειρούργο του Ευαγγελισμού, ο οποίος καταπατώντας κάθε αρχή και κάθε ανθρώπινη αξία, δεν δεχόταν να τον χειρουργήσει επί 18 ημέρες εάν δεν έπαιρνε τα χρήματα που ζητούσε.

Τελικά ο συνταξιούχος χειρουργήθηκε πριν δύο ημέρες, αλλά λίγες ώρες μετά το χειρουργείο ξεψύχησε στην Εντατική.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του ανιψιού του συνταξιούχου στο Mega, ο οποίος σημείωσε πως "την Κυριακή το πρωί πήγαμε τον είδαμε ήταν μια χαρά ο άνθρωπος, οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι όλα πήγαν πολύ καλά. Ζήτησε λίγο νερό λέει αφήστε θα του δώσουμε εμείς. Φύγαμε να πάμε στο σπίτι και πριν φτάσουμε στο σπίτι μας πήραν τηλέφωνο ότι ο ασθενής τελείωσε".

Ο συνταξιούχος ναυτικός πριν χάσει τη ζωή του, είχε υποστεί μία απίστευτη ταλαιπωρία.  Υπέστη έμφραγμα και τον οδήγησαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Εκεί αντί να χειρουργηθεί άρχισε το παζάρι με τον χειρούργο ο οποίος απαιτούσε 1.500 ευρώ. Μάλιστα, τον απειλούσε πως θα του δώσει εξιτήριο παρά το γεγονός πως έπρεπε να χειρουργηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι γιατροί που τον χειρούργησαν διαπίστωσαν πως η κατάσταση της υγείας του ασθενούς ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη και θεώρησαν θαύμα που κατάφερε να βγει ζωντανός από το χειρουργείο.

Αμέσως μετά την τραγική είδηση του θανάτου, οι συγγενείς του συνταξιούχου επικοινώνησαν με το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να τους ενημερώσουν πως μετά την επέμβαση της ανοιχτής καρδιάς, ο άνθρωπός τους πέθανε.

Με τη σειρά τους, οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης διεύθυνσης ζήτησαν να διενεργηθεί νεκροψία και νεκροτομή, καθώς και ιστολογική και τοξικολογική εξέταση.

Εάν τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων δείξουν πως οι 18 ημέρες ήταν κρίσιμες για την υγεία του ασθενούς, τότε η υπόθεση πλέον αλλάζει ριζικά και ο καρδιοχειρούργος θα αντιμετωπίσει βαρύτατες κατηγορίες.

Wednesday, July 2, 2014

Η Turkish Airlines ειναι κρατική , και όμως...

Ελέγχεται κατά 75,2% από την τουρκική κυβέρνηση (Διεύθυνση Ιδιωτικοποιήσεων) και κατά 24,8% από ιδιώτες. Απασχολεί 10.956 εργαζόμενους και έχει 50% μερίδιο στην θυγατρική αεροπορική εταιρεία SunExpress, που εδρεύει στην Αττάλεια.

Και όμως αυτή η εταιρεία είναι κερφδοφόρα και αυτή τη στιγμή έχει τους περισσότερους προορισμούς απο οποιασδήποτε άλλη εταιρεία .

Αλήθεια τελικά ή Ολυμπιακή απο τότε που πουλήθηκε σε ιδιώτες, πως τα πάει; Τελικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς μας έφταιγε; 

Για σκέψη και μόνο ....

Ταμήλος, το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό...

Ταμήλος, το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό καθώς παλαιότερα οι άνθρωποι επιβίωναν και χωρίς αυτό. «Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπόν το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό»
Δείτε το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας ...
https://www.youtube.com/watch?v=oNVOeZmp218 

Το πλοίο με τα χημικά της Συρίας μόλις έφτασε στην Ιταλία.


Το Δανέζικο πλοίο έφτασε στην Ιταλία για να ξεφορτώσει το επικίνδυνο υλικό (τα χημικά δηλαδή) στο αμερικανικο πολεμικό πλοίο. (πρώτη είδηση στο bbc world - να δω στα δικά μας ...). Σε 2 μέρες ξεκινά το ταξίδι του για τη κεντρική Μεσόγειο (στο σημείο 4 του χάρτη στο άρθρο ) , τη δική μας κλειστή θάλασσα για την υδρόλυση των χημικών. Μια διαδικασία που αν διαβάσετε στο ίντερνετ γίνεται για πρώτη φορά εν πλω με τους ειδικούς να μην είναι απολύτως βέβαιοι για την απόλυτη ασφάλεια της διαδικασίας. Η Ελλάδα όλο αυτό το εξάμηνο είχε την Ελληνική προεδρία στην ΕΕ. Και όμως δεν έκανε τίποτα για να μη λάβει χώρα αυτό το πείραμα στη Μεσόγειο. Θυμίζω ότι η Μαρία Δαμανάκη είναι Επίτροπος θαλασσίων υποθέσεων και Αλιείας. Και όμως τίποτα.... Ας μην είμαι πεσιμιστής ...Σίγουρα όλα θα πάνε καλά ... Αλλά αν δε πάνε ... Η καταστροφή θα είναι μη διαχειρίσιμη. 
Δείτε περισσότερα εδω 
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-28125684



Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...