Thursday, November 3, 2011

Juncker: Προετοιμαζόμαστε για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη - Barroso: Επώδυνες συνθήκες για τους Έλληνες χωρίς τη στήριξη ΕΕ και ΔΝΤ ...

Η ευρωζώνη προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean Claude Juncker, για να διαβεβαιώσει ότι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη δεν θα υποστούν ζημίες.
«Η Ελλάδα δεν θα παραμείνει πάση θυσία στην ευρωζώνη», τόνισε ο Juncker στη γερμανική τηλεόραση, εκφράζοντας, ωστόσο, την επιθυμία του να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.
Σε ερώτηση σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει στους Γερμανούς φορολογούμενους η ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση, ο πρόεδρος του Eurogroup διαβεβαίωσε πως η ευρωζώνη είναι απόλυτα προετοιμασμένη για να αποτρέψει μία «καταστροφή».
Ο Jose Manuel Barroso απηύθυνε έκκληση για εθνική και πολιτική ενότητα στην Ελλάδα, κατά την άφιξή του στις Κάννες για την Σύνοδο Κορυφής της G20.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προειδοποίησε ότι οι συνέπειες που θα έχει στους Έλληνες πολίτες μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Χωρίς την οικονομική στήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ οι συνθήκες για τους Έλληνες πολίτες θα είναι πιο επώδυνες, ιδίως για τους πιο ευάλωτους. Οι συνέπειες είναι αδύνατο να προβλεφθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Barroso.
Ο κ. Barroso απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες πολιτικούς να εργαστούν προς μία εθνική και πολιτική ενότητα και να υποστηρίξουν την υλοποίηση του προγράμματος. «Αν αυτή η υποστήριξη ήταν σημαντική χθες, είναι απολύτως ζωτικής σημασίας σήμερα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...