Tuesday, August 17, 2010

Αυτό είναι marketing!!!


Όταν εμείς πληρώουμε εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του τουρισμού στη χώρα μας, κάποιοι λαοί είναι πολύ μπροστά τελικά ακόμα και με ξένα εκθέματα στα μουσεία τους. Διαβάστε το παρακάτω άρθρο απο ΤΑ ΝΕΑ... Πανικός επικρατεί στο Λονδίνο µετά την πτώση τεράστιων λίθων από ένα αεροσκάφος στη γυάλινη οροφή του Βρετανικού Μουσείου. Οι πέτρες εκλάπησαν από το Στόουνχεντζ και ένας ιάπωνας εθνολόγος - ντετέκτιβ κλήθηκε να ξεδιαλύνει αυτή την περίεργη υπόθεση. Πρόκειται, άραγε, για σατανικό σχέδιο των Ελλήνων µε σκοπό την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα; Ή µήπως πίσω από όλα κρύβονται Νιγηριανοί και Ιρακινοί που διεκδικούν τα κοµµάτια του πολιτισµού τους από τους Βρετανούς; Ερωτήµατα που απασχολούν και τις βρετανικές αρχές, ενώ οι υπάλληλοι του Μουσείου υποπτεύονται τους Γάλλους.

Στην πραγµατικότητα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πρόκειται απλώς για ένα φανταστικό µυστήριο που γεννήθηκε στις σελίδες του µάνγκα Βig Comic και θα λυθεί µε το τεύχος που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του µήνα. Σε αυτό το ιαπωνικό κόµικς θα φιλοξενηθεί το δέκατο και τελευταίο µέρος της ιστορίας (τον επόµενο χρόνο και στα αγγλικά). Πρωταγωνιστής είναι ο καθηγητής Μανακάτα, αγαπηµένος ήρωας ιαπωνικών κόµικς και δηµιούργηµα του Χοσίνο Γιουκινόµπου. Ενας παχύς κύριος µε µουστάκι, εθνολόγος στο επάγγελµα, που αναλαµβάνει υποθέσεις για τον ασιατικό πολιτισµό τα τελευταία 15 χρόνια.

Η περιπέτεια άρχισε τον Απρίλιο ως κίνηση...

µάρκετινγκ. Σκοπός είναι να γνωρίσουν οι Ιάπωνες το Βρετανικό Μουσείο µέσω του δηµοφιλούς αναγνώσµατος. Ενδεικτικά, οι πωλήσεις του Βig Comic φτάνουν τα 320.000 αντίτυπα το δεκαπενθήµερο. Ηδη χιλιάδες αναγνώστες έχουν κλείσει εισιτήριο για το Λονδίνο προκειµένου να θαυµάσουν από κοντά τα Γλυπτά του Παρθενώνα και άλλα εκθέµατα που παρουσιάζονται στο κόµικς.

«Ο ήρωας καθηγητής Μανακάτα αυτή τη φορά δεν ασχολείται µε τον ασιατικό πολιτισµό και αυτό είναι που µας αρέσει», λέει ο Τοµονόµπου, νεαρός αναγνώστης του κόµικς. «Θα πρότεινα να ανοίξουν το µουσείο ένα βράδυ µόνο για τους θαυµαστές του µάνγκα», προσθέτει.

«Μαζί µε τη συνεργάτιδά µου Νικόλ Ρουσµανιέρε είχαµε την τρελή ιδέα να δούµε αν θα ενδιέφερε ένα σχεδιαστή µάνγκα αυτό που κάνουµε στο Βρετανικό Μουσείο», λέει ο Τιµ Κλαρκ, υπεύθυνος του ιαπωνικού τοµέα του Μουσείου. Πρώτη τους επιλογή ήταν ο Χοσίνο Γιουκινόµπου, τον οποίο κατάφεραν να συναντήσουν το 2008. Επειτα από µερικά ποτήρια σακέ και ένα γευστικό δείπνο, ο ο Ιάπωνας είπε το «ναι» στους Βρετανούς. Και ενώ πριν δεν είχε καν διαβατήριο, ταξίδεψε µέχρι το Λονδίνο και µελέτησε το Μουσείο και τα εκθέµατα. Ιδιαίτερα τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...