Wednesday, December 10, 2014

Ο Στουρνάρας ζητάει εξαίρεση απο το ΕΝΦΙΑ των ακινήτων της ΤτΕ !!!

Σε ένα νόμο που ο ίδιος ο Στουρνάρας εισηγήθηκε τωρα ζητά εξαίρεση της Τράπεζας της Ελλάδας !!!
Τελικά η Τραπεζα της Ελλάδος να μη πληρώσει , η Βουλτεψη να μην πληρωνει οσα της αναλογούν ... οι άλλοι ;;;; Γιατι ;;;;


Του Στέλιου Κραλογλου

Με το σκεπτικό... ότι η Τράπεζα της Ελλάδας πάντα εξαιρείται από τη φορολόγηση των ακινήτων ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη ζητώντας να εξαιρεθούν τα ακίνητα της κεντρικής τράπεζα από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή ο κεντρικός τραπεζίτης αιτιολογεί το σκεπτικό του αιτήματος του στη βάση ότι η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας αποτελεί φορέα δημόσιου συμφέροντος... εξ ου και η λογική της φοροαπαλλαγής.

Επίσης πολλά από τα κτίρια της Τράπεζας της Ελλάδας είναι ιστορικής σημασίας, όπως για παράδειγμα το κεντρικό κτίριο στην οδό Πανεπιστημίου. Τα υπόλοιπα ακίνητα της Τράπεζας της είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση από την κεντρική τράπεζα με διευκρινίσεις.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η "ΔΡΑΣΗ", στην οποία επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι "όπως έλεγε κι ο Όργουελ όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα υπόλοιπα…"

Αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδος, σχολιάζοντας την επιστολή που εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν χαρακτηριστικά: "Οι κεντρικές τράπεζες δεν πληρώνουν φόρο ακινήτων στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητά τους. Υπάρχει σχετική νομολογία. Στην Ελλάδα μάλιστα έρχεται μια η άλλη καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει ως μέρισμα στο δημόσιο το 90% των κερδών της".

Η ανακοίνωση του κόμματος "ΔΡΑΣΗ" 
"Όπως αποκαλύπτεται σήμερα στον τύπο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας ζητά την απαλλαγή των 29 ακινήτων της Τράπεζας από τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο που ο ίδιος εμπνεύστηκε και εισηγήθηκε! Ο κ. Στουρνάρας ζητά να απαλλαγεί η ΤτΕ από έναν φόρο που πληρώνουν όλες οι άλλες Ανώνυμες Εταιρίες [1], πολλές από τις οποίες οδηγήθηκαν σε πτώχευση, στέλνοντας χιλιάδες στην ανεργία, επειδή αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στο διαρκώς αυξανόμενο φορολογικό βάρος.

Πρόκειται για τον ίδιο φόρο που ο κ. Στουρνάρας θεωρεί «κοινωνικά δίκαιο», όταν τον πληρώνουν βεβαίως οι άλλοι. Πρόκειται για μια από τις πιο προκλητικές επιδείξεις της αντίληψης του συστήματος που κυβερνά για την κοινωνική δικαιοσύνη. Συστήματος έναντι του οποίου η Δράση είναι το μόνο κόμμα που έχει πετύχει μια ουσιαστική νίκη με την απόφαση που πέτυχε στο ΣτΕ με την οποία η κυβέρνηση υποχρεώνεται να αντικαταστήσει τις ληστρικές αντικειμενικές αξίες με τις πραγματικές.

Το πιο ανησυχητικό όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι την ώρα που η χώρα βίαια εισέρχεται σε περίοδο όπου κινδυνεύει με σοβαρό οικονομικό ατύχημα, με πιθανότερο πρώτο θύμα τον τραπεζικό χώρο, ο θεσμικά υπεύθυνος για την αποφυγή του αντί να ασχολείται με τα σοβαρά θέτει ως προτεραιότητα του την απαλλαγή της Τράπεζας της Ελλάδος από τον ΕΝΦΙΑ!

[1] Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν εντάσσεται στον κύκλο των νομικών προσώπων που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ  και οποιοδήποτε ειδική απαλλαγή είχε στο παρελθόν με ρητή διάταξη δεν εφαρμόζεται στην  περίπτωση του ΕΝΦΙΑ".


Πηγή:www.capital.gr

No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...