Tuesday, April 19, 2011

ΓΕΝΟΠ: Golden boy συνδικαλιστές με εκτός έδρας "bonus" 65.000 ευρώ ...

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Τα σκανδαλώδη συνδικαλιστικά προνόμια που απολαμβάνουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, αποκαλύπτει χθεσινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας της Κοζάνης Kozan.gr. Σύμφωνα λοιπόν με σχετικό έγγραφο τέσσερις μισθωτοί συνδικαλιστές από την περιοχή της Κοζάνης, που είναι μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΥΤΕΚΩ, έλαβαν στη διετία 2008 - 10 ως αποζημίωση για τα εκτός έδρας συνολικό ποσό ύψους 365 χιλιάδων ευρώ. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι η νόμιμη αποζημίωση που προβλέπεται με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας που βρίσκεται σε ισχύ και αφορά τα εκτός έδρας των συγκεκριμένων μισθωτών, προκειμένου να λάβουν μέρος στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. των ασφαλιστικών φορέων του ΤΑΥΤΕΚΩ και της διοικητικής επιτροπής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, όπου μετέχουν.

Αναλυτικά όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση για την πληρωμή των αποζημιώσεων εκτός έδρας, οι τέσσερις συνδικαλιστές έχουν λαμβάνειν έκαστος ποσά έως 139,9 χιλιάδες ευρώ, που αντιστοιχούν στις αποζημιώσεις τους για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ και ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Για τους δύο από τους τέσσερις συνδικαλιστές, τα ποσά που καταβλήθηκαν αφορούν μόνο στις χρονιές 2009 και 2010, καθώς το 2008 δεν είχαν τοποθετηθεί ως μέλη των Δ.Σ. των ταμείων.

Ανάλογα πάντως με τις παρουσίες στα Δ.Σ. κάθε χρόνο, τα ποσά ποικίλλουν και ξεκινούν από τις 2 χιλιάδες ευρώ φτάνοντας μέχρι τις 64,4 χιλιάδες ευρώ που ήταν και η μεγαλύτερη ετήσια αποζημίωση για εκτός έδρας το 2009.

Στην τριετία το συνολικό «bonus» των συγκεκριμένων τεσσάρων μισθωτών από τα εκτός έδρας ήταν €58,9 χιλ., €72,2 χιλ., €103,2 χιλ. και €130,9 χιλ.

ΔΕΗ

Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει το kozan.gr, η ΔΕΗ μπορεί να καταβάλλει αρχικά στους συνδικαλιστές τα χρήματα βάσει της σχετικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ωστόσο στη συνέχεια απευθύνεται στους ασφαλιστικούς φορείς, εν προκειμένω στο ΤΑΥΤΕΚΩ και το ΙΚΑ ΕΤΑΜ και ζητεί την είσπραξή τους. Δηλαδή το ποσό επιβαρύνει τελικά όχι τη ΔΕΗ αλλά τους δύο ασφαλιστικούς φορείς, οι οποίοι πληρώνουν για τα εκτός έδρας τεσσάρων μελών του Δ.Σ. τους ποσό 365 χιλιάδων ευρώ στην τριετία.

No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...