Friday, April 23, 2010

Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει λένε!!!

Η χρεοκοπία της Ελλάδας μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο, αλλά μακροπρόθεσμα θα αποδειχθεί ως σωστή επιλογή για το ευρώ, ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Jim Rogers, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο CNBC.

“Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, το σύστημα θα καθαρίσει, το ευρώ θα συνεχίσει προσωρινά να υποχωρεί αλλά έπειτα θα καταστεί, κατά τη γνώμη μου, ένα πολύ ισχυρό νόμισμα”, δήλωσε ο πρόεδρος της Rogers Holdings.

Η απόφαση αυτή θα έδειχνε επίσης πως η Ευρώπη δεν κάνει παραχωρήσεις για χώρες που επιδεικνύουν δημοσιονομική απειθαρχία, αποκαθιστώντας έτσι την εμπιστοσύνη στο ευρώ.

“Ο τρόπος να λυθεί το πρόβλημα χρέους δεν είναι με περισσότερο χρέος. Η ιδέα επίλυσης ενός προβλήματος υπερχρέωσης και υπερκατανάλωσης με περισσότερο χρέος και κατανάλωση υπερβαίνει τη λογική”, υποστήριξε ο Rogers.

Σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες του Αμερικανού προέδρου Barack Obama για την αναμόρφωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος ο Rogers δήλωσε: "Να καθόμαστε και να λέμε ότι οι τραπεζίτες είναι η πηγή όλων των προβλημάτων; Οχι, το ελληνικό πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από όσο σχεδόν όλων των τραπεζών του κόσμου μαζί. Στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ....εκεί βρίσκεται ο κίνδυνος"¨.

No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...