Thursday, April 29, 2010

Γιατί όχι μια μερική αναδιάρθρωση του χρεους;

Γιατί εγώ πάλι πιστεύω ότι η ακόλουθη δήλωση είναι η πιο συνετή στην περίπτωσή μας ως πρόταση για τη μερική λύση των προβλημάτων μας; Λύση την οποίαδε θέλουνεοι τράπεζές μας αλλά το θέμα δεν είναι στην παρούσα κατάσταση πως θα επιβιώσουνε εκείνες αλλά εμείς !!!

Σας παραθέτω το άρθρο :

Η χρεοκοπία της «πλούσιας» Ελλάδας θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να μετριαστεί η δημοσιονομική κρίση στην Ευρώπη και να εξαλειφθούν οι φόβοι εξάπλωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε σήμερα ο γνωστός επενδυτής Mark Mobius στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο Mobius τόνισε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της, με σκοπό να πληρώσει 25-50 σεντς για κάθε δολάριο που χρωστάει, σε μια προσπάθεια να μειώσει το έλλειμμα σε πιο βιώσιμα επίπεδα.

Η παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να παρασύρει την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και άλλα υπερχρεωμένα κράτη θα ζητήσουν διάσωση, υπογράμμισε ο διαχειριστής κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές ύψους 34 δισ. δολαρίων και πρόεδρος της Templeton Asset.

«Η χρεοκοπία θα βοηθούσε στο να σταματήσει η διαρροή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Mobius από τη Σιγκαπούρη. «Η διάσωση στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχει νόημα κατά την άποψή μου», συμπλήρωσε.

1 comment:

Anonymous said...

Καιτο ίδιο λέει και ο Ρουμπίνι..
Το σχέδιο της Ευρώπης για τη διάσωση της Ελλάδας «δεν πρόκειται να πετύχει» γιατί «η Ελλάδα είναι σχεδόν χρεοκοπημένη», όπως υποστήριξε ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους της θα είναι απαραίτητη», υπογράμμισε ο καθηγητής του New York University και πρόεδρος της RGEmonitor.com. Επίσης, ο Roubini τόνισε ότι η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να οδηγήσει στο φαινόμενο του ντόμινο μεταξύ των υπόλοιπων αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ιρλανδία.

«Αν υποθέσουμε ότι θα οδηγηθούμε σε άτακτη κατάρρευση της Ελλάδας, δύο πράγματα θα συμβούν», πρόσθεσε. «Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά κρατικά ομόλογα – κυρίως τα ευρωπαϊκά – θα καταγράψουν τεράστιες ζημιές. Δεύτερον, η εξάπλωση του φαινομένου από την Ελλάδα στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Ιρλανδία θα πάρει τη μορφή ντόμινο.

Στο τέλος, συμπλήρωσε ο Roubini, τα χρέη θα αυξηθούν και η αποστροφή κινδύνου θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών των μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως συνέβη χθες και προχθές.

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...