Thursday, July 8, 2010

14 εκ. Ευρώ για εκδήλωση μίας ημέρας που δεν έγινε ποτε!!!


Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έστειλε η κυβέρνηση την υπόθεση της "εκδήλωσης - φάντασμα" της βράβευσης των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του 2006, η οποία παρότι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, κόστισε στο ελληνικό δημόσιο το υπέρογκο ποσό των 14 εκατ. ευρώ!

Με εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κύριου Παύλου Γερουλάνου απεστάλησαν από τη ΓΓΑ αφενός στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αφετέρου στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Ειδικό Γραμματέα Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έγγραφα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρήθηκε η νομιμότητα στη διαδικασία για τη διοργάνωση στην Ελλάδα της τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, για το έτος 2006.

Με τη συγκεκριμένη σύμβαση, που -όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου- υπεγράφη χωρίς τη σύμπραξη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το ελληνικό Δημόσιο, δια του τότε υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού κύριου Γιώργου Ορφανού, είχε αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 4.000.000 ευρώ, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στις 6/11/2006, η τελετή.

Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για μια μονοήμερης διάρκειας εκδήλωση, για την οποία η εταιρία «RAM MEDIA LTD» θα κατέβαλε -σύμφωνα με τη σύμβαση- «καλές προσπάθειες» για να προσελκύσει έξι βραβευμένους ποδοσφαιριστές καθώς και VIP προσωπικότητες από το διεθνές στερέωμα.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία είχε λάβει αρχικώς, ως προκαταβολή, το ποσό των 2.400.000 ευρώ. Για την ημερήσια αυτή εκδήλωση συστήθηκε στη συνέχεια Οργανωτική Επιτροπή υπό τον τότε ΓΓΑ, κύριο Δουβή, με δικό της προϋπολογισμό, δική της Γραμματεία και Οικονομικό Υπόλογο, που καθόρισε το συνολικό κόστος της εκδήλωσης σε 6.300.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού «τελικά, η εκδήλωση αυτή δεν έλαβε ποτέ χώρα και το Ελληνικό Δημόσιο με αποφάσεις των αγγλικών δικαστηρίων, που ορίστηκαν αρμόδια με την ίδια ετεροβαρή σύμβαση που υπεγράφη από τον κύριο Ορφανό, έχει υποχρεωθεί να καταβάλει μέχρι σήμερα στην αφερέγγυα και υπό εκκαθάριση εταιρία «RAM MEDIA LTD» το ποσό των 14.000.000 ευρώ».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...