Saturday, July 3, 2010

Σύνταξη με 28,5 χρόνια ασφάλισης για τους υπαλλήλους της Βουλής ....

Προκλητικές ανισότητες κρύβει το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς από τις επώδυνες αλλαγές εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι στη Βουλή και οι ίδιοι οι βουλευτές, σύμφωνα με το Βήμα.

Οι τουλάχιστον 1.500 εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Επιπλέον, η σύνταξή τους δεν επηρεάζεται ούτε μειώνεται από τις γενικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (βασική, αναλογική και επικουρική σύνταξη, οι οποίες στο εξής θα ισχύουν για όλους, κατόπιν των υποδείξεων του ΔΝΤ), αφού το ποσοστό αναπλήρωσης - μόνο γι΄ αυτούς- παραμένει στο 100% των αποδοχών τους. Μάλιστα, κατά την αποχώρησή τους πριμοδοτούνται, ανεβαίνοντας ένα ακόμη μισθολογικό κλιμάκιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση διατήρησε τα προνόμια μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και να ενταχθούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι της Βουλής στο ΙΚΑ από 1-1-2011, καθώς αυτό απαιτεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Επίσης, πάντα κατά την ίδια πηγή, οι «300» θα εξακολουθήσουν να συνταξιοδοτούνται με τις ισχύουσες διατάξεις, δηλαδή με τη συμπλήρωση οκτώ ετών θητείας, χωρίς να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που θα πάρουν από την κύρια απασχόλησή τους.

«Είναι προφανές ότι την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης και όταν όλοι καλούνται να κάνουν θυσίες και να αποδεχθούν μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματά τους- οι κραυγαλέες αυτές ανισότητες εξοργίζουν», σχολιάζει το Βήμα.

Για «διαφορετική διαδικασία» έκανε λόγο στον ραδιοσταθμό Flash 96 ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να τροποποιηθεί ο κανονισμός της Βουλής.

πηγή:http://www.nooz.gr

1 comment:

Anonymous said...

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε: «Το εν λόγω δημοσίευμα είναι παντελώς ανακριβές. Η αλήθεια αποτυπώνεται στο άρθρο 16 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για το ασφαλιστικό στο Δημόσιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή σύμφωνα με το οποίο οι αλλαγές που επέρχονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων θα εφαρμοστούν και στους υπαλλήλους της Βουλής».

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...