Wednesday, September 29, 2010

Πορτογαλία: Μειώσεις μισθών και αύξηση του ΦΠΑ ...

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος που περιλαμβάνουν μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα και αύξηση του ΦΠΑ, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο πρωθυπουργός Jose Socrates σε συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει "άλλη εναλλακτική" για τη συγκράτηση των ελλειμμάτων.

Η Πορτογαλία έχει δεσμευτεί να περιορίσει το έλλειμμα από το 9,3% του ΑΕΠ το 2009 σε 7,3% φέτος και 4,6% το 2011.

Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες από το 21% που βρίσκεται σήμερα στο 23%.

Επίσης η κυβέρνηση σχεδιάζει περικοπές μισθών στο δημόσιο τομέα προκειμένου να πετύχει μείωση του κόστους στις δαπάνες μισθοδοσίας κατά 5% το επόμενο έτος.

Τέλος η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από φέτος θα αυξήσει το κόστος ορισμένων φαρμακευτικών προϊόντων, θα περιορίσει τις υπερωρίες για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, ενώ θα αυξήσει τα τέλη σε ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες.

No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...