Saturday, May 8, 2010

Η πτώσευση είναι αναπόφευκτη...

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωτερικού Εμπορίου (BGA) της Γερμανίας, αναμένει ότι, αργά η γρήγορα, η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών, παρά την οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

"Φοβάμαι ότι η Ελλάδα θα είναι...

ένας ατελείωτος γολγοθάς, στο τέλος του οποίου βρίσκεται η πτώχευση", είπε ο Άντον Φ. Μπέρνερ στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

Το σχέδιο διάσωσης ίσως βοηθήσει ώστε η Ελλάδα να μην βρεθεί στην ανάγκη να κηρύξει στάση πληρωμών στις 19 Μαΐου, όμως "απλώς τα προβλήματα θα αναβληθούν και μια μέρα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα", πρόσθεσε.

Ο Μπέρνερ εξέφρασε επίσης το φοβο ότι η Ισπανία, η Πορτογαλία αλλά και η Ιταλία θα πιέσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, με συνέπεια την αποδυνάμωση του ευρώ. "Σε πέντε με δέκα χρόνια θα έχουμε ένα αδύναμο νόμισμα" αλλά και "αυξημένο πληθωρισμό και ανεβασμένα επιτόκια που φρενάρουν την ανάπτυξη", προειδοποίησε.

No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...