Monday, May 17, 2010

Η μείωση των μισθών των ιδιωτικών υπαλλήλων είναι θέμα χρόνου...

Όπως έχω γράψει και παλαιότερα, οι περικοπές στο Δημόσιο είναι μόνο η αρχή και σίγουρα αυτή που θα πονέσει τους λιγότερους Ελληνες. Όταν περικοπούν οι μισθοί και στον ιδιωτικό τομέα τότε τα πράγματα θα είναι δίχως επιστροφη. Έτσι τη μείωση των μισθών στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα πρότεινε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss Kahn, μιλώντας στο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κανάλι Euronews.

Σύμφωνα με τον Strauss Kahn, η μείωση των μισθών είναι μεν ένα πολύ επώδυνο μέτρο, ωστόσο αποτελεί τον μόνο τρόπο για να καταφέρει η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική και να πουλά πάλι τα προϊόντα της.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι πρόκειται για μια "καθαρά ελληνική και όχι ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση" ενώ παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες της.

"Η ανάπτυξη είναι το κλειδί. Γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα με την ανάπτυξη; Γιατί έχει προβλήματα ανταγωνιστικότητας. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτά που παράγει είναι πιο ακριβά σε σύγκριση με τα ίδια αγαθά και υπηρεσίες άλλων χωρών".

Η Ευρώπη πρέπει να πατήσει πάω στην τρέχουσα κρίση και να αναδιαρθρώσει τα πιστωτικά της ιδρύματα και να στηρίξει το νόμισμά της ανέφερε εξάλλου, ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

"Το ευρώ σήμερα δεν έχει τελειώσει", δήλωσε χαρακτηριστικά απευθύνοντας έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να "ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν με τη δημιουργία και την εισαγωγή του ευρώ".

No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...