Monday, May 31, 2010

Και μετά θέλουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε ένοχοι αν δεν κάνουμε ανακύκλωση...



Το έχω πει πολλές φορές. Το νέο όπλο που έχουν βρει οι εταιρίες για προώθηση των προιόντων τους μετά το όπλο του φόβου και του τρόμου (για αγορά αντικλεπτικών συστημάτων, συναγερμών, πορτών ασφαλείας κ.α.) είναι τα πράσινα προιόντα. Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει ότι όλα τα προιόντα πλέον βαπτίζονται πράσινα, οικολογικά, enviromental friendly κτλ κτλ, χωρίς να διαθέτουν τίποτα που να τα κάνει να διαφέρουν απο τα υπόλοιπα που υπάρχουν ακόμα στα ράφια ενός σούπερ μάρκετ. Για να δοέμε λοιπόν το μέγεθος της καταστροφής του περιβάλλοντος που συντελείται αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, ας διαβάσουμε τα παρακάτω..



Η οργή των Αμερικανών κατά της BP γιγαντώνεται καθώς η εταιρεία δεν έχει καταφέρει ακόμη - πάνω από 40 ημέρες που το πετρέλαιο διαχέεται στον Κόλπο του Μεξικού - δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τη διαρροή.

Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ η πετρελαιοκηλίδα απο τη πλατφόρμα της BP ενδέχεται να απειλήσει και τις ακτές του Μισισιπή και της Αλαμπάμα αυτή την εβδομάδα 30-5-2010. Η πετρελαϊκή εταιρεία στο μεταξύ - μετά την αποτυχία της προηγούμενης προσπάθειας - προσβλέπει τώρα στα "βοηθητικά πηγάδια" για να δείξει αποτελέσματα.

Η έναρξη της λειτουργίας των "βοηθητικών πηγαδιών" τον Αύγουστο είναι η "καλύτερη λύση" σύμφωνα με τον Τζον Κάρι, έναν εκπρόσωπο της BP. Αυτά τα δύο πηγάδια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν κοντά στο κεντρικό πηγάδι από το οποίο διαρρέει το πετρέλαιο. "Συνεχίζουμε την εξεύρεση λύσεων που πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να περπατήσουν. Μελετούμε και υλοποιούμε. Θέλουμε να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό" δήλωσε ο Τζον Κάρι.

Η Κάρολ Μπράουνερ, η σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, προειδοποίησε ότι είναι δυνατό να "βλέπουμε τη ροή πετρελαίου να συνεχιστεί μέχρι τον Αύγουστο".
Αυτό για πολλούς απο εμάς που αισθανόμαστε τύψεις όταν πετάμε ένα πλαστικό μπουκάλι σε κανονικό κάδο και όχι σε κάδο ανακύκλωσης. Δε λέω βέβαια ότι πρέπει να κάνουμε και εμείς ότι μας κατεβαίνει στο κεφάλι αλλά αλλού είναι οι αλήθινοί υπαίτιοι του προβλήματος στον πλανήτη μας. Οι ίδιοι που δημιουργούν πολέμους....

No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...