Thursday, November 25, 2010

Αύριο η τελευταία έκδοση του ημερήσιου "Βήματος"

Την αναστολή κυκλοφορίας του ημερήσιου "Βήματος" για δεύτερη φορά στην ιστορία του ανακοίνωσε πριν από λίγο ο διευθυντής της εφημερίδας Παντελής Καψής στους εργαζόμενους.

Ο κ. Καψής φέρεται να είπε ότι η αναστολή της έκδοσης συνεπάγεται ανάγκη για μείωση του προσωπικού. Ωστόσο, έδωσε μια εναλλακτική λύση στους εργαζομένους που συνίσταται στα εξής: Εάν όλο το προσωπικό του ομίλου ΔΟΛ δεχτεί κλιμακωτές μειώσεις των μισθών ανάλογα με τις σημερινές απολαβές του, τότε θα μειωθεί σημαντικά το μισθολογικό κόστος και θα αποφευχθούν οι απολύσεις.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μειώσεις μισθών φτάνουν έως και το 15% για υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου και εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν ετησίως 3 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του συνολικού κόστους μισθοδοσίας.

Μια τέτοια εισήγηση θα πρέπει να κατατεθεί από την γενική συνέλευση των εργαζομένων του ομίλου προς την διοίκηση.

Πηγή:www.capital.gr

No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...