Thursday, November 18, 2010

Το πρώτο κρούσμα χολέρας καταγράφηκε στη Φλόριντα...

Φλόριντα
Το πρώτο κρούσμα χολέρας που συνδέεται με την επιδημία της Αϊτής καταγράφηκε στη Φλόριντα. Πρόκειται για μια γυναίκα που είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Αϊτή και επέστρεψε στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το πολιτειακό υπουργείο Υγείας της Φλόριντα.

Η γυναίκα είχε επισκεφθεί την οικογένειά της στην Αϊτή και όταν επέστρεψε εμφάνισε συμπτώματα χολέρας. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι έπασχε από την ασθένεια, αλλά, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών, δεν έχει έρθει σε επαφή με πολλά άτομα.

Οι Αρχές προσπαθούν να απομονώσουν το περιστατικό, ώστε να μην επεκταθεί, ενώ διεξάγουν ελέγχους.

«Άλλα πιθανά κρούσματα διερευνώνται» δήλωσε ο Τόμας Τόροκ, γιατρός ειδικός για τη χολέρα.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Δομινικανής Δημοκρατίας έκανε την Τετάρτη έκκληση για ηρεμία μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος χολέρας στην χώρα, ενώ ανακοίνωσε την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα με την Αϊτή για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας.

Περισσότερα από 1.100 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία της χολέρας στην Αϊτή.

Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...