Friday, October 1, 2010

Το δεύτερο πακέτο εργασιακής απορρύθμισης τον Νοέμβριο...

Στην καθολική και όχι μερική εφαρμογή της ρήτρας του Μνημονίου που προβλέπει ότι οι συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης θα υπερισχύουν έναντι των κλαδικών συμβάσεων επιμένει η τρόικα.

Στο Υπουργείο Εργασίας, η πρόταση της κας Λ. Κατσέλη για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που θα προβλέπει μισθούς κάτω από εκείνο που ορίζει η Κλαδική ή Εθνική σύμβαση εργασίας μόνο σε περιπτώσεις μεγάλων επιχειρήσεων που απειλούνται με λουκέτο τέθηκε για πρώτη φορά στην συνάντηση της με τους διεθνείς ελεγκτές την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, αλλά καταρχάς απορρίφτηκε.

Η συγκεκριμένη πρόταση χρησιμοποιήθηκε από πλευράς της νέας υπουργού Εργασίας σαν μια από τις δύο βασικές “γραμμές άμυνας” απέναντι στην ασφυκτική πίεση της τρόικας για μια κατά γράμμα εφαρμογής του Μνημονίου σε ο,τι αφορά το σκέλος των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα χωρίς περιορισμούς.

Η υπουργός επιχείρησε να πείσει την τρόικα πως “η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας θα έπληττε εντέλει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας”, αλλά όπως φαίνεται η τρόικα όχι μόνο δεν πείσθηκε αλλά επιμένει εδώ και τώρα σε δεύτερο πακέτο “εργασιακής απορρύθμισης”.
www.capital.gr


No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...