Friday, October 1, 2010

Συστήνουν "buy" για ελληνικά ομόλογα οι Goldman, HSBC, SocGen...!!!

Άντε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε τελικά ....

Τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν την καλύτερη πορεία στην Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο εμφανίζοντας κέρδη για τους επενδυτές για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης χρέους, αναφέρει το Bloomberg, καθώς οι επενδυτές υποστηρίζουν πως οι αποδόσεις που βρίσκονται σε επίπεδο-ρεκόρ, αντισταθμίζουν και με το παραπάνω την πιθανότητα χρεοκοπίας.

Οι επενδυτές έβγαλαν λεφτά από τα ελληνικά ομόλογα για πρώτη φορά μετά από το γ΄ τρίμηνο του 2009, εμφανίζοντας συνολικές αποδόσεις 3,9% στο τρίμηνο μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του Bloomberg και της European Federation of Financial Analyst Societes.

Η απόδοση για τα 10ετή ελληνικά ομόλογα διαμορφώνεται τώρα στις 818 μονάδες βάσης περισσότερες από ό,τι για τα γερμανικά, που είναι το υψηλότερο επίπεδο της ευρωζώνης.

«Το selling έχει σταματήσει, και με τις αποδόσεις σε αυτό το επίπεδο, είναι ό,τι χρειάζεται κανείς για μια καλή απόδοση», αναφέρει ο Padhraic Garvey, επικεφαλής στρατηγικής χρέους των αναπτυγμένων αγορών στη ING Groep.

Ο ίδιος τονίζει ότι οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία δεν έχει αλλάξει, αλλά τα ελληνικά ομόλογα προσφέρουν μεγάλες αποδόσεις, εάν οι επενδυτές είναι έτοιμοι να τα κρατήσουν για κάποιο λογικό χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σώκος, interest rate strategist στην BNP Paribas, τονίζει πως εάν η Ελλάδα πετύχει τους στόχους της για το έλλειμμα το 2011, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ομαλή επιστροφή στις primary markets για χρηματοδότηση. Επισημαίνει ωστόσο πως η συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων είναι το κλειδί.

Εξάλλου, οι Goldman Sachs, HSBC Holdings, ING και Societe Generale, προτείνουν στους πελάτες τους να αγοράσουν ελληνικούς τίτλους.

Η Goldman Sachs και η HSBC συστήνουν την αγορά 30ετών ελληνικών ομολόγων με τιμές περί το 50% της ονομαστικής τους αξίας, ενώ η Societe Generale προτείνει την αγορά τριετών ελληνικών ομολόγων.

Επίσης το bankingnews.gr προσθέτει...
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένα θετικό φαινόμενο ξένες τράπεζες και funds αγοράζουν ελληνικά ομόλογα.
Η Goldman Sachs, η HSBC, η Barclays, η RBS, Brokers από τις ΗΠΑ κ.α. αγοράζουν ελληνικά ομόλογα. Όχι προφανώς μεγάλα ποσά αλλά αγοράζουν 5 με 10 εκατ ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Ελλείψει πωλητών τα spreads και CDS μειώνονται στην Ελλάδα έχουν φθάσει στις 812 μονάδες βάσης και τα CDS στην 5ετία στις 770 μονάδες βάσης.
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον θα συνεχισθεί για ελληνικά ομόλογα και τα spreads μπορεί να κινηθούν προς τις 700 με 750 μονάδες βάσης και τα CDS προς τις 700 μονάδες βάσης.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική καθώς από την περίοδο που οι ξένοι δεν επένδυαν ούτε 1 εκατ ευρώ για ομόλογα τώρα αρχίζουν και επενδύουν, αγοράζουν ελληνικά ομόλογα.
Οι ξένοι αγοράζουν με ένα απλό σκεπτικό. Ποια ομόλογα έχουν υποχωρήσει πολύ; Υπάρχουν ομόλογα με τιμή 57 μονάδες βάσης.
Ένας επενδυτής μπορεί να σκέφτεται το εξής.
Ακόμη και haircut να συνέβαινε στο ελληνικό χρέος θα ήταν 30% άρα εμπεριέχεται στην αξία των ομολόγων.
Τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταστεί ελκυστικότερα και αυτό είναι θετικό στοιχείο.


No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...