Thursday, October 14, 2010

Τρίτη μέρα κινητοποιήσεων οι Γαλλοι... και εμεις ... αλλού...

Για τρίτη μέρα συνεχίζουν οι Γάλλοι και εμείς στην Ελλάδα "δεχθήκαμε" την αύξηση του ορίου στα 65 μόνο με μερικές μονοήμερες απεργίες. Όταν μαθαίνει ο λάος να μη πολεμά για αυτά που έχει θα του πάρουν και εκείνα που θα ήθελε κάποτε να έχει ...

Τρίτη ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης στον συνταξιοδοτικό τομέα που προωθεί ο Νικολά Σαρκοζί και τα προβλήματα στις συγκοινωνίες συνεχίζονται.

Ωστόσο, αυξημένα είναι σήμερα, Πέμπτη, τα δρομολόγια στους σιδηροδρόμους. Σύμφωνα με την εταιρεία σιδηροδρομων SNCF, πραγματοποιούνται τα τέσσερα από τα δέκα προγραμματισμένα δρομολόγια τρένων μεγάλης ταχύτητας TGV και ένα στα δύο δρομολόγια των περιφερειακών τρένων.

Την Τετάρτη οι συρμοί στο μετρό, τον προαστιακό του Παρισιού και τις ταχείες κινούνταν ασφυκτικά γεμάτοι λόγω της ακύρωσης αρκετών δρομολογίων.

Σύμφωνα με το CNN, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν την Τετάρτη στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Οι εργαζόμενοι στα περισσότερα διυλιστήρια της χώρας δεν προσήλθαν σήμερα, Τρίτη, στην εργασία τους, γεγονός που μπορεί να έχει επιπτώσεις στην τροφοδοσία της αγοράς σε καύσιμα.

Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού έχει ήδη εγκριθεί από τη Συνέλευση και τώρα συζητείται από τη Γερουσία. Προβλέπει σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια ως το 2018.

No comments:

Έφυγε ο Ντάισελμπλουμ και ομολογεί αυτό που όλοι λέγανε !!! Ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτες....

του  Θάνου Καμήλαλη απο το thepressproject O Ντάισελμπλουμ περνάει μία κρίση… ειλικρίνειας. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου ότ...